• Medij: Radio Slovenija 1
  • Datum objave: torek, 10.12.2019

informativni program 22 00

Dozdajšnji začasni vodja Telekoma Slovenja, Tomaž Seljak, je danes dobil tudi polni mandat za vodenje družbe. Seljak je letos družbo začasno vodil od odstopa Matjaža Merkana pred slabim mesecem, še pred tem pa po sporazumnem odhodu predsednika uprave Rudolfa Skobeta. Nadzorniki so poleg imenovanja vodje uprave imenovali še novega člana uprave, to je Matjaž Beričič.

TOMAŽ POLAK: Dozdajšnji začasni vodja Telekoma Slovenja, Tomaž Seljak, je danes dobil tudi polni mandat za vodenje družbe. Seljak je letos družbo začasno vodil od odstopa Matjaža Merkana pred slabim mesecem, še pred tem pa po sporazumnem odhodu predsednika uprave Rudolfa Skobeta. Nadzorniki so poleg imenovanja vodje uprave imenovali še novega člana uprave, to je Matjaž Beričič. Več Bratko Zavrnik.

BRATKO ZAVRNIK: Z imenovanjem Tomaža Seljaka na čelo Telekoma Slovenije je uprava, ki sta jo letos pretresla odhoda dveh vodilnih mož spet popolna, kar je ključno za nadaljnji razvoj družbe, je prepričana predsednica nadzornega sveta, Barbara Kürner Čad.

BARBARA KÜRNER ČAD (predsednica nadzornega sveta): Tomaž Seljak se je že kot podpredsednik v funkciji nadomeščanja predsednika uprave izkazal pri vodenju družbe, je preudaren manager, strokovnjak na področju telekomunikacij.

BRATKO ZAVRNIK: Upravo čaka kar nekaj težav, družba je v prvih devetih mesecih letos ustvarila za 31 milijonov manj prihodkov kot lani, dodatek udarec pa je Telekom doživel novembra, ko mu je švicarsko arbitražno sodišče naložilo plačilo dobrih 17 milijonov evrov grški družbi Antenna v sporu glede nakupa televizije Planet TV, o čemer bodo jutri razpravljali tudi parlamentarci. Tomaž Seljak je prepričan, da se je vodilna ekipa sposobna soočiti z izzivi.

TOMAŽ SELJAK: Prepričan sem, da bo Telekom Slovenije še naprej ostal prvi operater telekomunikacij v Sloveniji. Več o načrtih pa mogoče ob naslednji priložnosti.

BRATKO ZAVRNIK: Ob tem računa tudi na pomoč novega člana uprave, Matjaža Beričiča, ki bo odgovoren za področje tehnologije. Na imenovanje so se odzvali tudi v vseslovenskem združenju malih delničarjev. Do imenovanja so kritični, pravi predsednik Kristjan Verbič.

KRISTJAN VERBIČ (predsednik Združenja malih delničarjev): Novo imenovanje predsednika uprave je v tej vlogi vršilca dolžnosti pravzaprav že bil, zato verjetno ni pričakovati kakih bistvenih premikov ali sprememb.

BRATKO ZAVRNIK: Kot pravi mali delničarji pogrešajo stabilnost in jasno vizijo. Nadzorniki bodo sicer na seji, ki še traja, sprejemali tudi strateški poslovni načrt.