Financnitrgi.com, 31.07.2014

Sodba-460x250Ob številnih postopkih, ki jih je Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD) sprožilo po lanskoletni škandalozni razlastitvi imetnikov delnic in obveznic treh slovenskih bank, so v tem tednu z Nizozemske prispele nove spodbudne novice, ki dajejo, kot primeri sodne prakse, dodatno upanje tudi preko 100.000 slovenskim vlagateljem.

Sodišče v Amsterdamu je namreč ugodilo pritožbi nekdanjih malih delničarjev beneluškega bančnega sistema Fortis, ki je bil nacionaliziran v letu 2008. Številne oškodovane delničarje združuje Nizozemsko združenje delničarjev VEB, član Evropske federacije uporabnikov finančnih storitev - Better Finance, v katerem vidno deluje tudi VZMD.

Ob tem velja izpostaviti tudi, da se je Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, sicer tudi član izvršnega odbora Better Finance, leta 2009 aktivno udeležil takratne burne celodnevne skupščine delničarjev, ki ji je prisostvovalo preko 7.500 delničarjev Fortisa in je tako potekala kar v štirih velikih dvoranah.

Delničarji in upniki pomagajte pri reševanju naših bank!

Pomembna okoliščina - tudi za vlagatelje v slovenske banke - je da je sodišče v Amsterdamu, upoštevalo dejstvo, da je Fortis, septembra in oktobra leta 2009 zavajal vlagatelje ter prikazoval drugačno stanje, kot je bilo dejansko. Podobnih zagotovil, da so banke stabilne, smo bili še neposredno pred razlastitvami oz. nacionalizacijo tudi v Sloveniji!

Do odškodnine, ki bo določena naknadno, so upravičeni tako imetniki obveznic, kot tudi delnic in opcij, sodnemu postopku se vlagatelji še vedno lahko priključijo. Za več informacij se obrnite na VZMD ali preberite na: www.betterfinance.eu