Po sramotnem preklicu februarske skupščine družbe Livar, d.d., ter skrivanju njenega poslovodstva pred lastnimi delničarji (VIDEO), je bila za 12. maja naposled sklicana skupščina, ki jo je - po pooblastilu Okrožnega sodišča v Ljubljani - sklical največji med manjšinskimi delničarji, Robert Žnidar. V VZMD so v teh postopkih za "sodiščni sklic" prispevali pooblastila in sklic skupščine pozdravljajo ter upajo, da bodo razmere omogočale varno izvedbo, vsekakor zelo pomembne in potrebne, skupščine. 

VZMD razmere v družbi Livar že dalj časa pozorno spremlja, aktivno opozarja na grozeče oškodovanje malih delničarjev ter si prizadeva, da - spričo nastalih razmer - v čim krajšem času doseže ustrezne pogoje za skupno prodajo delnic manjšinskih delničarjev, ki so se jim pridružili v Delničarskem sporazumu oz. civilni družbi »Delniška OPORA«.

Delničarji naj bi se tako naposled le seznanili s poslovanjem družbe in predlogi njene uprave, razkirita pa naj bi bila tudi vsa razmerja med večjima finančnima upnikoma (UNICEDIT BANKA SLOVENIJA, d.d., ADDIKO BANK, d.d.) in največjim lastnikom Livarja VIMPRO, d.o.o. Seznanili naj bi se še z izsledki Posebne revizije - katere izdelava je bila prav tako dosežena šele preko sodišča - ter s postopkom prodaje terjatev finančnih upnikov do družbe Livar. Nadalje pa naj bi se seznanili tudi s poročilom Upravnega odbora, glede vodenja posameznih poslov, in odločali o spremembah Statuta družbe ter odpoklicu in imenovanju članov Upravnega odbora. Ob koncu naj bi delničarji odločali še o dokapitalizaciji družbe.

Seveda bi se delničarji morali s stanjem Livarja seznaniti že na februarski skupščini, ki pa jo je poslovodstvo družbe preklicalo - po prejemu zahteve za razširitev dnevnega reda in najavljeni udeležbi Posebnega revizorja, ki ga je sodišče imenovalo na predlog delničarja. V VZMD, kjer so takrat prejeli 56 pooblastil za skupščino, še več delničarjev pa se je pridružilo njihovemu Delničarskemu sporazumu, so se zato odločili, da kljub preklicu skupščine družbo obiščejo v času, ki je bil predviden za skupščino ter zahtevajo jasne odgovore glede stanja in perspektive donedavno uspešne družbe. Na dan skupščine se je pred sedežem družbe po pozivu VZMD zbralo ducat delničarjev, z namenom pridobiti pojasnila o domnevno zaskrbljujočem stanju v družbi. Delničarje je pred stavbo pričakala varnostna služba ter jim – glede na navodila vodstva Livarja – prepovedala vstop v prostore družbe, katere lastniki so.

V VZMD si bodo še naprej aktivno prizadevali, da spričo nastalih razmer v čim krajšem času dosežejo ustrezne pogoje za skupno prodajo delnic manjšinskih delničarjev. V ta namen delničarje Livarja še naprej vabijo k pristopu v Delničarski sporazum ter podpisu Pooblastila odvetniku.


Sorodna sporočila:

VIDEO: vodstvo družbe LIVAR z najetimi varnostniki zaprlo podjetje pred lastniki - na preklicani skupščini bi jih delničarji gotovo zamenjali, po seznanitvi z izsledki Posebne revizije, dosežene preko sodišča – z inscinirano Prisilno poravnavo grozi enormno oškodovanje - ponedeljek, 10.02.2020

LIVAR – danes ob 14.00 VZMD vabi na sedež družbe po pojasnila glede grozečega oškodovanja - Uprava preklicala skupščino spričo uspešne zahteve za širitev dnevnega reda, postopku Posebne revizije in podanem predlogu prisilne poravnave - petek, 07.02.2020

LIVAR – ob znanih imenih UNICREDIT, ADDIKO, Uroš Čufer, Vojko Rovere, Rok Rozman ter igri lastnikov oz. upnikov, grozi resno oškodovanje uspešne družbe in manjšinskih delničarjev – VZMD ponudil Delničarski sporazum za zaščito malih vlagateljev - petek, 10.01.2020


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 75 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev