V petek popoldan se je pred sedežem družbe LIVAR, d.d., po pozivu VZMD zbralo ducat delničarjev, z namenom pridobiti pojasnila o domnevno zaskrbljujočem stanju v družbi, posebej spričo preteklih izmikanj in zavajajočih odgovorov vodstva družbe. Delničarje je pred stavbo pričakala varnostna služba ter jim – glede na navodila vodstva Livarja – prepovedala vstop v prostore družbe, katere lastniki so.

Delničarji bi se s stanjem Livarja sicer morali seznaniti na skupščini, ki pa jo je poslovodstvo družbe preklicalo- po prejemu zahteve za razširitev dnevnega reda in najavljeni udeležbi Posebnega revizorja, ki ga je sodišče imenovalo na predlog delničarja. V VZMD, kjer so prejeli 56 pooblastil za skupščino, še več delničarjev pa se je pridružilo njihovemu Delničarskemu sporazumu, so se zato odločili, da kljub preklicu skupščine, družbo obiščejo v času, ki je bil predviden za skupščino ter zahtevajo jasne odgovore glede stanja in perspektive donedavno uspešne družbe.

V Združenju so nad ravnanjem poslovodstva družbe, ki se pred lastniki skriva s pomočjo varnostnikov, šokirani. Toliko bolj spričo dejstva, da je Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, po tem, ko je na Glavnega izvršnega direktorja družbe Livar, Roka Rozmana, konec lanskega leta naslovil dopis z 21 konkretnimi vprašanji, z njegove strani med drugim prejel tudi pobudo za srečanje oz. »predstavitveni sestanek«. Napeto dogajanje pred upravno stavbo Livarja je spremljala tudi ekipa VZMD.tv, ki je pripravila pregledno VIDEO REPORTAŽO.

V VZMD si bodo še naprej aktivno prizadevali, da spričo nastalih razmer v čim krajšem času dosežejo ustrezne pogoje za skupno prodajo delnic manjšinskih delničarjev. V ta namen delničarje Livarja vabijo k pristopu v Delničarski sporazum ter podpisu Pooblastila odvetniku.


Sorodna sporočila:

LIVAR – danes ob 14.00 VZMD vabi na sedež družbe po pojasnila glede grozečega oškodovanja - Uprava preklicala skupščino spričo uspešne zahteve za širitev dnevnega reda, postopku Posebne revizije in podanem predlogu prisilne poravnave - petek, 07.02.2020

LIVAR – ob znanih imenih UNICREDIT, ADDIKO, Uroš Čufer, Vojko Rovere, Rok Rozman ter igri lastnikov oz. upnikov, grozi resno oškodovanje uspešne družbe in manjšinskih delničarjev – VZMD ponudil Delničarski sporazum za zaščito malih vlagateljev - petek, 10.01.2020


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 75 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev