Sklep imenovanje pos revizorja Livar Page 01

Za danes ob 14:00 je bila na sedežu družbe LIVAR, d.d., sklicana 30. skupščina družbe, ki pa jo je poslovodstvo družbe preklicalo - po prejemu zahteve za razširitev dnevnega reda in najavljeni udeležbi Posebnega revizorja, ki ga je sodišče imenovalo na predlog delničarja. V VZMD so za skupščino družbe prejeli 56 pooblastil malih delničarjev, še več delničarjev pa se je pridružilo njihovemu Delničarskemu sporazumu, zato so se v Združenju odločili, da se kljub (vprašljivemu!) preklicu odpravijo na sedež družbe ter skušajo pridobiti vsaj pojasnila, glede zaskrbljujočega stanja v družbi, posebej spričo preteklih izmikanj in zavajajočih odgovorov vodstva družbe. Ob tem vabijo vse delničarje Livarja ter zainteresirano in zaskrbljeno javnost, naj se jim pridružijo.

Združenje je sicer 270 manjšinskih delničarjev že v začetku januarja obvestilo o nekaterih zaskrbljujočih objavah, ki so kazale na načrtno rušenje oz. slabljenje Livarja, z namenom dokončnega prevzema po minimalni ceni, ali kar brezplačno. Zaradi navedenega je Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, na Glavnega izvršnega direktorja družbe Livar, Roka Rozmana, konec lanskega leta naslovili dopis z 21 konkretnimi vprašanji. Strokovni sodelavci Združenja s prejetimi odgovori niso bili zadovoljni, saj ti po njihovem mnenju nikakor niso bili dovolj celoviti, v posameznih delih pa so celo zavajajoči. Njihove bojazni so se že kmalu žal potrdile, saj je bila skupščina delničarjev preklicana, družba pa je objavila tudi obvestilo o predlogu prisilne poravnave.

V tem času se je na VZMD obrnil tudi drugi največji delničar Robert Žnidar (12,25 %), ki je Združenje seznanil z njegovimi preteklimi prizadevanji, prek sodišča doseženo Posebno revizijo, zbrano dokumentacijo ter osupljivimi postopki in indici, povezanimi z družbo. Na zahtevo slednjega je bil tudi dnevni red skupščine - pred njenim preklicem - razširjen s kar 7 dodatnimi točkami dnevnega reda, povezanimi z nekaterimi šokantnimi dejstvi in okoliščinami, poročilom Posebnega revizorja o preveritvi vodenja poslov, predlogom dokapitalizacije družbe ter odpoklicem in imenovanjem novih članov Upravnega odbora.

V VZMD si bodo še naprej aktivno prizadevali, da spričo nastalih razmer v čim krajšem času dosežejo ustrezne pogoje za skupno prodajo delnic manjšinskih delničarjev. V ta namen delničarje Livarja vabijo k pristopu v Delničarski sporazum ter podpisu Pooblastila odvetniku, seveda pa vabijo tudi, da se jim danes ob 14:00 pridružijo na sedežu družbe ter skupaj z Združenjem zahtevajo jasne odgovore glede stanja in perspektive donedavno uspešne družbe.


Sorodna sporočila:


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 75 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev