Pogodba o celostni organizaciji za izvedbo skupne prodaje delnic

Na VZMD so se ponovno pričeli obračati posamezni imetniki različnih vrednostnih papirjev, ki so jih na domu obiskali nekakšni »akviziterji« oz. »predstavniki« ter jim v podpis ponudili dokumentacijo za prenos delnic pod ekstremno slabimi oz. kriminalno neugodnimi pogoji. V Združenju, kjer so - pod jasnimi, transparentnimi in javno objavljenimi pogoji - v treh letih od vzpostavitve programa »Delniška OPORA« (VIDEO) pomagali že več kot 5.500 delničarjem z ukinjenimi registrskimi računi, so nad novo, skrajno problematično prakso nekaterih odvetnikov oz. njihovih »akviziterjev« šokirani in ogorčeni.

Ob tem ponovno opozarjajo, da se Združenje tovrstnih pristopov nikoli in nikakor ne poslužuje - delničarji so bili namreč v preteklosti že večkrat zavedeni, da gre za predstavnika VZMD! Obiskovanje delničarjev na domu ter prigovarjanje k prenosu njihovih delnic (pod ekstremno slabimi oz. oderuškimi pogoji) v VZMD ne pomnijo oz. so mu bili nazadnje priče še v času lastninskih certifikatov, pred cca. 25 leti. O omenjenem dogajanju je VZMD že obvestil tudi posamezne izdajatelje vrednostnih papirjev, katerih delničarji so se obrnili nanje ter Agencijo za trg vrednostnih papirjev (ATVP).

Podobna obvestila o obiskih »akviziterjev« so v VZMD sicer prejemali že lani, pri čemer dokumentacije podpisniki niso uspeli obdržali, saj jo je obiskovalec kratkomalo odnesel s seboj, prepogosto žal tudi s podpisano pogodbo. Tokrat pa si je več delničarjev vsaj zapisalo podatke iz Pogodbe, ki jim je bila ponujena v podpis, iz katere izhaja, da je izvajalec med drugim upravičen do "nadomestila", ki se izračuna kot 45 % dosežene prodajne cene za naročnikove delnice! Ob tem velja izpostaviti, da so imeli vsi delničarji, ki so se obrnili na VZMD v lasti delnice, ki so med najbolj likvidnimi na Ljubljanski borzi (predvsem družb PETROL in KD GROUP) in katerih vrednost  je vselej presegala vsaj 1.000,00 €.


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 75 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev