Sestanek na Zvezi društev upokojencev Slovenije lahko pomeni zmagovito zavezništvo ter novo dimenzijo pri organiziranem zbiranju pooblastil, pripravah in nastopu na sklicani skupščini Vzajemne. Zadovoljstvo sta izrazila oba predsednika.

 

 

 

Včeraj sta se sestala predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) Vinko Gobec in predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič. V intenzivno delavnem vzdušju sta izmenjala stališča do predloga sklicatelja skupščine Vzajemne o prenosu lastništva Vzajemne, d.v.z., na AdriaticSlovenico, d.d., Ugotovila sta, da so stališča organizacij, ki ju zastopata podobna - torej odklonilna do predlaganega sklepa o prenosu lastništva. »Veseli me, da ima Vseslovensko združenje malih deležnikov zelo podobna stališča do predloga prenosa lastništva Vzajemne na AdriaticSlovenico kakor mi upokojenci oziroma naše organizacije,« je z zadovoljstvom ugotovil predsednik ZDUS Vinko Gobec.

 

 

 

 

Predsednika sta se medsebojno seznanila z dosedanjimi aktivnostmi, povezanimi s perečo problematiko sklica skupščine Vzajemne ter izrazila zadovoljstvo, da so se na številna pisma, pozive in vprašanja obeh organizacij vendarle odzvale tudi nekatere pristojne državne institucije. Soglašala sta, da je kljub odločbi o preklicu skupščine, ki jo je Vzajemni izdala Agencija za zavarovalni nadzor, potrebno nadaljevati z organiziranim zbiranjem pooblastil in pripravami na skupščino, saj zaenkrat ni nikakršne garancije, da bo sklicatelj oz. uprava Vzajemne odločbo dejansko upoštevala in preklicala skupščino.

 

 

 

 

Predsednik VZMD je predsednika ZDUS Gobca opozoril na nekatere pomembne momente in pasti pri pooblastilih (npr. obvezna številka zavarovalne police, opredelitve do nasprotnih predlogov ipd.), organiziranem zbiranju le-teh, prijavah na skupščino in drugih skupščinskih postopkih. Glede na dejstvo, da ima VZMD pri tem bogate izkušnje - tudi iz neposredne prakse - je predsedniku ZDUS in njegovim sodelavcem ponudil vzorce pooblastil VZMD in infrastrukturo obdelave pooblastil, ki jo je VZMD razvil kot del svojega Integralnega informacijskega sistema. »Dovršena in karseda avtomatizirana obdelava prijav in pooblastil bo v logistično izjemno zahtevnih pogojih nadvse pomemben dejavnik, sploh od dejstvu, da je za zbiranje pooblastil časa praktično le še pičel teden dni,« je izpostavil predsednikVZMD mag.Kristjan Verbič.

 

 

 

 

V sklepnem delu sta se sogovornika dogovorila za sprotno izmenjavo informacij in intenzivnejše sodelovanje pri pripravah na morebitno skupščino Vzajemne ter zbiranju pooblastil. Ob zaključku srečanja je predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič poudaril: »Zelo dobrodošlo je, da je tudi Zveze društev upokojencev Slovenije sprejela odločitev o organiziranem nastopu na morebitni skupščini Vzajemne ter da Vseslovensko združenje malih deležnikov naposled ni edino, ki javno organizirano zbira pooblastila za skupščino Vzajemne. Še posebej, ker gre za izjemno pomembnega zaveznika, z zavidljivo organiziranostjo in članstvom, ki predstavlja največjo skupino zavarovancev oz. lastnikov Vzajemne ter je v največji meri zainteresirano za najugodnejše pogoje zdravstvenega zavarovanja, kakor tudi najugodnejše pogoje iz naslova lastništva Vzajemne zavarovalnice. Hvalevredno in pomenljivo je, da so se ravno predstavniki upokojencev - za razliko od številnih drugih poklicanih in pristojnih - odločili poleg besed tudi z dejanji zagotoviti vpliv na sprejem odločitev na sklicani skupščini.«