Vodja Sekcije IBI pri VZMD, Ana Mubi, je kot formalna tožnica z družbo IBI, d.d., še pred ponedeljkovo obravnavo na sodišču sklenila sporazum o izvensodni poravnavi, saj z odprodajo svojih delnic v sklopu delničarskega sporazuma pri VZMD ni več delničarka omenjene družbe. Kljub izdatnemu oviranju delovanja Sekcije in prizadevanj VZMD za pošteno odprodajo svežnja malih delničarjev s strani znane gorenjske borzno-posredniške hiše, je namreč 198 malih delničarjev, vključenih v delničarski sporazum pri VZMD uspešno odprodalo 12,49 % osnovnega kapitala po 35 EUR neto na delnico - torej navkljub vsemu bolje kot Slovenska odškodninska družba (SOD) in drugi večji delničarji.

Bivša mala delničarka in vodja sekcije IBI pri VZMD, Ana Mubi, je v ponedeljek, tik pred sodnim narokom, kot formalna tožnica podpisala sporazum o izvensodni poravnavi glede vložene izpodbojne tožbe zoper IBI, d.d., ki so jo pripravili pravni strokovnjaki VZMD. Po skupščini 15. februarja 2008 je namreč skupaj z VZMD zahtevala razveljavitev 4. sklepa Skupščine o odpoklicu in imenovanju novih članov Nadzornega sveta ter zmanjšanju njihovega števila. Pri tem je nadzornike predlagal bivši največji delničar družbe IBI, Tkanina Celje, d.d., ki pa v času  skupščine ni bil več delničar, saj je Tkanina, ki je od Slovenske odškodninske družbe (SOD) in drugih večjih delničarjev kupila delnice po 33 evrov, nato ves delež prodala družbi Smark, d.o.o.

Po skupščini je 198 malih delničarjev IBI oblikovalo Sekcijo IBI pri VZMD in konec junija jim je uspelo odprodati sveženj 12,49 % osnovnega kapitala po 35 evrov neto na delnico, kar je realno cca. 15 % več kot so iztržili ostali delničarji, ki so delnice prodali že prej in so poleg nižje cene za delnico morali sami poravnati tudi stroške prodaje. Tako tudi Ana Mubi ni več delničarka družbe, zaradi česar ni več podlage, da bi od strokovni pomoči VZMD nadaljevala s postopkom izpodbojne tožbe.

V VZMD nas skrbi in žalosti usoda preostalih delničarjev ter delavcev, ki niso dobili plač in odpravnin, a težke situacije v kateri se nahaja IBI, d.d. - na kar smo v VZMD že ves čas ostro opozarjali - razveljavitev omenjenega sklepa in morebitni uspeh v dotičnem postopku žal ne bi mogla odpraviti.

Značke: odprodaja