Na današnji skupščini DELFI, d.d., sta imela zastopnika malih delničarjev kar 9,53 % glasovalnih pravic in sta zastopala 219 od 722 malih delničarjev, kar predstavlja 30,24 % vseh delničarjev družbe. Z nasprotnim volilnim predlogom sta pooblaščenca malih delničarjev za člana nadzornega sveta predlagala mag. Aleksandra Sandy Kuclerja, a predlog predstavnikov VZMD žal ni bil sprejet.

 

 

 

 

 

Na današnji skupščini DELFI, d.d., ki se je pričela točno ob 7.30 uri, v poslovni stavbi SCT, d.d., je bilo zastopanega 86,73 % vsega kapitala. Od tega je imel večinski delničar Glotis, d.o.o., katerega večinski lastnik je Ivan Zidar, 90,24 % glasovalnih pravic. Glotisu, d.o.o., namreč s strani Urada za varstvo konkurence (UVK) glasovalne pravice niso bile odvzete, kakor se je pred skupščino med drugim špekuliralo. S tem v zvezi je VZMD že 12. 8. 2008 za pojasnilo pisno zaprosil UVK. Odgovor UVK je VZMD prejelo danes po skupščini, z njim pa UVK seznanja VZMD, da ne more biti seznanjen z vlogo družbe Glotis, d.o.o., saj ni stranka v postopku, zato bi bilo to v nasprotju z določili 18. člena ZPOmK-1.

 

 

 

 

 

 

 

VZMD je v okviru organiziranega zbiranja pooblastil zastopal 219 od 722-ih malih delničarjev, kar predstavlja 30,33 % vseh malih delničarjev in je imel 9,53 % glasovalnih pravic. Preostali trije mali delničarji, ki so se osebno udeležili skupščine, pa so imeli 0,23 % glasovalnih pravic.

 

 

 

 

 

 

 

Pooblaščenca malih delničarjev, mag. Aleksander Sandy Kucler in mag. Kristjan Verbič, sta glasovala proti podelitvi razrešnice upravi in nadzornemu svetu in proti izboru revizijske družbe UHY, d.o.o., saj sta bila mnenja, da bi lahko bili rezultati poslovanja boljši. Zaradi vpletenosti omenjene revizijske družbe v cenitev SCT-ja - ki je sedaj predmet sodne preveritve primernosti denarne odpravnine - ni moč zaupati izkazanim rezultatom in se strinjati s ponovnim izborom iste družbe za revidiranje rezultatov tudi v letu 2008. Zato je mag. Verbič priporočil nadzornemu svetu in upravi, naj razmislita o zamenjavi revizijske družbe UHY, d.o.o.

 

 

 

 

 

 

 

Pri točki imenovanja novih članov nadzornega sveta (točka 4) sta pooblaščenca delničarjev predlagala, da se namesto odstopljenega nadzornika Dušana Kecmana (formalni razlog za njegov odstop naj bi bil potek A-licence pri Združenju članov nadzornih svetov) izvoli mag. Aleksander Sandy Kucler, predstavnik Sekcij Delfi in SCT pri VZMD, ki je magister informacijskih znanosti in dela kot IT strokovnjak že preko 13 let. Mag. Aleksander Sandy Kucler je tudi največji mali delničar v družbi Delfi, d.d., in se že več kot dve leti, ob pomoči VZMD, bori za pravice malih delničarjev v obeh omenjenih družbah.

 

 

 

 

 

 

 

Tako se je še enkrat pokazalo, da le združeni mali delničarji lahko dosegajo rezultate, zato predlagajo vsem tistim delničarjem Delfi, d.d., ki k delničarskemu sporazumu še niso pristopili, naj to storijo čimprej. Do tega trenutka je pristopilo 243 od 722-ih malih delničarjev, ki imajo v lasti 6,45 % celotnega kapitala družbe.

 

 

 

 

 

 

Značke: skupščina