Predsednik NS LIP Radomlje že po eni uri ponovno prekinil nadaljevanje seje(po mesecu in pol!) in z namestnikom popolnoma ohromil delovanje nadzornega organa družbe v njenih najtežjih časih. Ogorčen predstavnik delavcev v NS, mag.Verbič, podaja izjavo:

 

 

Predsednik Nadzornega sveta (NS) LIP Radomlje, d.d., Andrej Flis, je današnje nadaljevanje seje NS že po eni uri ponovno prekinil. Izkazalo se je, da sta se preostala člana Nadzornega sveta, tako predsednik kot podpredsednik, mag. Marjan Peršak, že dobro uro pred napovedanim nadaljevanjem seje sestala z direktorjem družbe, Astom Dvornikom, in po ponovni prekinitvi seje (danes) so s svojim sestankom v pisarni direktorja nadaljevali.

Seja NS, v katerega sem bil izvoljen kot predstavnik delavcev, je bila prekinjena po enem mesecu in pol od začetka seje. Sklic seje NS sem zahteval neposredno po svoji izvolitvi, zaradi nujne potrebe po obravnavi akutnih razmer v družbi LIP Radomlje. Hkrati sem pripravil obsežno gradivo, vključno s sklepi, ki naj bi jih NS obravnaval in sprejemal že ob samem začetku seje, pred mesecem in pol, ali pa ob današnjem nadaljevanju.

Za to sejo sem predlagal gradiva in sklepe, vezane na:

  • poskus odpoklica članov in predsednika Sveta delavcev;
  • postopke, povezane s prodajo sklada lastnih delnic, kjer je več kot očitno - in v tej smeri govorijo številni argumenti in dokumenti, ki so mi bili posredovani - da so bili ti postopki opravljeni protizakonito;
  • zaskrbljujoče stanje poslovanje družbe LIP Radomlje, d.d., v letu 2007 in seveda
  • načine, kako obstoječe stanje poskušati izboljšati, v smislu obravnave tudi strateškega načrta družbe,

in številne druge odločitve, ki bi jih nujno moral obravnavati in sprejeti NS družbe.

Kot že ničkolikorat doslej sem primoran ponovno opozoriti na nedopustno ravnanje, ne samo predsednika NS, ampak tudi njegovega namestnika, mag. Marjana Peršaka, saj enostavno ne opravljata tistih nalog in odgovornosti, ki bi jih kot člana NS morala opravljati. O tem zgovorno priča že dejstvo, da je bila seja prekinjena za nedoločen čas - navkljub soglasno sprejetemu sklepu ob prvem srečanju, torej pred mesecem in pol,
da se seja nadaljuje najprej, ko je možno, s točnim datumom čez štiri dni. To se ni zgodilo - seja se je namreč nadaljevala šele danes, kar je v nasprotju tako s poslovnikom NS, kakor tudi z Zakonom o gospodarskih družbah.

Na moje vztrajanje, naj predsednik NS vsaj navede razloge in pove, kdaj se bo seja ponovno(!) nadaljevala ni bilo odgovora.

NS LIP Radomlje, d.d., je tako še vedno blokiran s strani preostalih dveh članov - predsednika NS Andreja Flisa in njegovega namestnika, mag. Marjana Peršaka. Dodatno skrb pri tem vzbuja tudi dejstvo, da je namestnik predsednika NS LIP Radomlje, mag. Marjan Peršak, tudi član Izpitne komisije pri Združenju članov nadzornih svetov (ZčNS) in je bil na nedavni letni skupščini ZčNS celo izvoljen za nadomestnega člana častnega razsodišča tega združenja.

Na takšno nedopustno prakso sem - kot edini razpravljalec na letni skupščini ZčNS - tudi opozoril in pozval k spremembi oziroma umiku takšnega predloga. Tega predloga predsedujoči žal ni dal na glasovanje(kot ločen predlog). Tako je bil mag. Marjan Peršak, direktor Inštituta za razvoj učečega se podjetja - v likvidaciji, izvoljen celo za nadomestnega člana v častnem razsodišču ZčNS, hkrati pa že opravlja funkcijo člana Izpitne komisije ZčNS, ki podeljuje licence za člane nadzornih svetov. Po drugi strani pa isti mag. Peršak ne spoštuje Kodeksa upravljanja javnih delniških družb in Zakona o gospodarskih družbah, ter blokira delo Nadzornega sveta LIP Radomlje, d.d., in to v situaciji, ki je za podjetje z blizu 300 zaposlenimi in z več kot 110-letno tradicijo še kako pereča.

mag. Kristjan Verbič,
član NS LIP Radomlje, d.d., izvoljen kot predstavnik delavcev