NOVINARSKA KONFERENCA VZMD NA TEMO: "KDO SE IGRA Z USODO VZAJEMNE - KDO SE IGRA Z LJUDMI?!", na kateri bodo predstavljena nova dejstva v zvezi s poskusom prenosa lastništva Vzajemne.


Spoštovani,
VABIMO VAS NA
NOVINARSKO KONFERENCO
,
v prostorih VZMD
Salendrova 4, Ljubljana,
(ulica za Slovensko akademijo znanosti in umetnosti (SAZU) oz.
pod Narodno in univerzitetno knjižnico (NUK) ter Križankami)
v sredo, 25. 4. 2007, ob 13.30.

Tema: KDO SE IGRA Z USODO VZAJEMNE - kdo se igra z ljudmi?!

Proces ob nameravani privatizaciji VZAJEMNE zdravstvene zavarovalnice, d.v.z., je v javnosti naletel na izredno velik odziv.
VZMD kot predstavnik interesov malih delničarjev (v primeru VZAJEMNE pa zavarovancev) je nepreglednosti in eksperimentiranjem na račun zavarovancev VZAJEMNE vseskozi ostro nasprotoval.

Na naslov VZMD prihaja izredno veliko vprašanj in zavarovanci nas ogorčeni pozivajo, da zahtevajo od vodstva VZAJEMNE jasne odgovore, preglednost poslovanja in odgovornost za njihova dejanja.

VZMD želi javnosti podrobneje podati odgovore na številna vprašanja, ki jih ljudje dnevno zastavljajo in na katera nimajo jasnih odgovorov:

- kakšna je odgovornost Uprave Vzajemne in v čigavem interesu posluje;
- kdo bo pokril zelo velike stroške nastale ob neuspešnem sklicu skupščine Vzajemne;
- kdo eksperimentira s statusom Vzajemne in zakaj je bil sklic skupščine izveden na tako netransparenten način.

Na vsa vprašanja si zavarovanci VZAJEMNE zaslužijo odgovore in pojasnila. Republika Slovenija je pravna država in v njej je potrebno uveljavljati tudi odgovornost posameznikov za njihova dejanja.

Prijazno vabljeni!

mag. Kristjan Verbič
predsednik VZMD