Danes je predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič poslal pismo vsem članom sekcije Meso Kamnik oz. podpisnikom delničarskega sporazuma. V pismu jih med drugim obvešča o skorajšnjem poteku zaenkrat edine ponudbe za nakup celotnega paketa delnic iz naslova deln

Datum: 25. 02. 2007


Številka: 963-02-0600-2/2007



Spoštovani člani Sekcije Meso Kamnik pri VZMD


ter podpisniki delničarskega sporazuma!



V vodstvu VZMD smo se odločili, da se na vas obrnemo s pričujočim neposrednim pismom. Z njim vas želimo ustrezno obvestiti o aktualnem dogajanju, kot izhaja iz vaših odločitev in pooblastil, sprejetih na Ustanovni seji Sekcije malih delničarjev Mesa Kamnik, dne 16. 12. 2006.



Na omenjeni seji ste ustanovili Sekcijo, določili način njenega delovanja in medsebojnega obveščanja, izvolili predstavnika Sekcije, njegovega namestnika in Izvršni odbor Sekcije. Poleg tega ste se odločili pristopiti k predloženemu delničarskemu sporazumu in pooblastili vodstvo VZMD, da skuša poiskati kupca paketa delnic iz naslova delničarskega sporazuma ter opravi pogajanja o ceni in načinu prodaje.



Dolgotrajno iskanje morebitnega kupca je naposled obrodilo sadove in vodstvo VZMD je v sklopu intenzivnih pogajanj zagotovilo tudi kompetenten strokovni suport. Rezultat je bila ponudba za odkup celotnega paketa delnic iz naslova delničarskega sporazuma po ceni 110 EUR za delnico.



Z omenjenimi relevantnimi informacijami je bil sprotno seznanjen tudi predstavnik Sekcije malih delničarjev Mesa Kamnik g. Bojan Peterka, pri čemer je bil seznanjen tudi z dejstvom, da potencialni kupec vztraja na omejenem, precej kratkem roku veljavnosti ponudbe. Vodstvo VZMD je zato večkrat ponovilo, da se mora do ponudbe čimprej opredeliti Izvršni odbor Sekcije ter da je o njej potrebno obvestiti vse podpisnike delničarskega sporazuma.



V petek, 23. 2. 2007, ko se je ponudba iztekla, je bilo v telefonskem pogovoru g. Peterko ugotovljeno, da se Izvršni odbor Sekcije ponudbe še ni obravnaval, prav tako pa z njo niso bili seznanjeni vsi podpisniki delničarskega sporazuma. Identično stanje je bilo ugotovljeno tudi na današnjem (25. 2. 2007) sestanku z g. Peterko.



Glede na nastalo situacijo ter mojo urgenco, nam je uspelo ponudbo za odkup podaljšati do torka 27. 2. 2007. Prepričani smo namreč, da je korektno o ponudbi, ki je bila v tem času edina (hkrati pa večinski lastnik praktično obvladuje že 66,83%), vsaj obvestiti vse podpisnike delničarskega sporazuma, sploh ker se o njej ni izrekel Izvršni odbor Sekcije.



V kolikor bi bila omenjena ponudba za vas sprejemljiva, nam to lahko sporočite na zgoraj navedeni telefonski številki, telefaks ali elektronski naslov in sicer do torka, 27. 2. 2007, vse do 19.00. ure. V skladu z določili delničarskega sporazuma bo v takšnem primeru možno ponudbo sprejeti, če se bi v navedenem roku za sprejem opredelilo vsaj 75% vseh delnic vključenih v delničarski sporazum. V takšnem primeru boste o izpolnjenih pogojih za sprejem ponudbe nemudoma obveščeni vsi podpisniki delničarskega sporazuma.



Želim vam vse dobro in vas lepo pozdravljam,


mag. Kristjan Verbič


Predsednik VZMD