RTS, 18.06.2008, KRONIKA, 18.00

JANA UJČIČ: V civilni iniciativi NKBM ne damo, so prepričani, da uprava banke pripravlja iztisnite malih delničarjev. Le to naj bi izvedla SLS, ob pomoči predsednika uprave banke Matjaža Kovačiča in predsednika vseslovenskega združenja malih delničarjev Kristjana Verbiča. Male delničarje zato pozivajo, naj bodo previdni pri izbiri zastopnika za skupščino banke, ki je sicer sklicana za 8. julij.


IGOR SELAN: Mali delničarji, ki jih je prav na pobudo Civilne iniciative še do nedavno zastopalo Vseslovensko združenje malih deležnikov so prepričani, da jih želi NKBM izigrati. Kot razlog za strah pa navajajo dejstvo, da jih banka ni povabila na skupščino delničarjev.
BORIS KRANJC (Skoke): Kot mali delničarji se moramo vključiti v to. ker pa nam ne pustijo v odločanju pomeni, da enostavno nas ne potrebujejo. Potrebovali so nas, da smo odkupili, naš denar rabijo, da pa mi bi začeli tudi kontrolo vršiti nad tem denarjem, to pa nam ne dovolijo.
BLANKA LAGOJA ( Prevalje): Enostavno smo rekli, da NKBM ne damo in sicer ne damo je ali sicer Bošku Šrotu ali komu podobnemu, kar je, bom rekla iz scenarija, ki je trenuten razvidno, da nekaj takega se pripravlja.
SELAN: Grožnjo vidijo predvsem v dejstvu, da se je Združenje malih delničarjev pričelo samo dogovarjati z banko glede zahtev delničarjev, o izplačilu dividend. Prepričani so, da za združenjem stoji SLS.
VLADO KRAMBERGER( Predsednik »Nove KBM ne damo«): Podpredsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev gospod Ludvik Toplak, ki je gospod funkcionar SLS-a. In te povezave, … takrat teh pidov in tako naprej organiziral Infond holding, ker je bil predsednik nadzornega sveta gospod Matjaž Kovačič, kateri je seveda danes, ko je tam opravil svoj posel, ker je poceni zadeve prodal Bošku Šrotu, za nagrado pa postavljen za predsednika uprave NKBM.
SELAN: V Združenju malih delničarjev njihove navedbe zanikajo.
KRISTJAN VERBIČ (Predsednik VZMD): Ludvik Toplak ni podpredsednik našega združenja. Lejte, morda je to kakšen ostane, ki je bil komu predočen iz časov, ko je bilo naše združenje še v pravni formi društva. Temu ni več tako in združenje nima podpredsednika. Ne vem pa zakaj me sprašujete po doktor Ludviku Toplaku, ker ne vem kaj bi z njem v zvezi utegnilo biti problematičnega v smislu delovanja v sklopu združenja?
SELAN: Na očitke civilne iniciative, se bodo najbrž v prihodnjih dneh odzvali tako v SLS kot v upravi banke.



Medij: RTS (TV)
Avtorji: Selan Igor
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Kronika
Datum: 18. 06. 2008
Termin: 18:00
Trajanje:2