http://www.finance-on.net/?MOD=show&id=163969
Triglavov nadzornik obvladuje Siteep in mu svetuje


Prvi nadzornik Zavarovalnice Triglav Damjan Mihevc je svetovalec Siteepa, ki ga zavarovalnica in njena finančna družba obvladujeta
Odvetnik Damjan Mihev, nadzira državno Zavarovalnico Triglav in Triglav Naložbe ter svetuje Siteepu, kjer je Triglav največji lastnik.


Predsednik nadzornega sveta naše največje zavarovalnice Damjan Mihevc že dobro leto svetuje družbi Siteep. Hkrati je Mihevc še predsednik nadzornega sveta Zavarovalnice Triglav in Triglava Naložb, ki imata skupaj v lasti slabih 43 odstotkov Siteepa.
Odvetnik Damjan Mihevc za svetovanje ljubljanskemu Siteepu, ki je tik pred stečajem, že dobro leto zaračunava pol milijona tolarjev (2.086 evrov) mesečno za svetovanje, smo izvedeli iz anonimnega pisma. "Kot odvetnik delam za to družbo. Po zakonu o odvetništvu je poslovni odnos med stranko in odvetnikom zaupne narave," pravi Mihevc. Podatka o višini svoje plače pri Siteepu ni želel komentirati.
Mihevc je tudi predsednik nadzornega sveta Zavarovalnice Triglav, ki je v državni lasti, in njene finančne družbe Triglav Naložbe. Zavarovalnica in njena finančna družba skupaj obvladujeta slabih 43 odstotkov Siteepa. Triglav Naložbe je sredi septembra objavil, da so njegovi nadzorniki obravnavali informacijo uprave o naložbi v Siteep in potrdili predloge uprave o načrtu financiranja naložb. Mihevc zanika, da bi karkoli potrjeval, iz Triglava Naložb pa so sporočili, da za nakup 21 odstotkov Siteepa ne potrebujejo soglasja nadzornikov in da nimajo pristojnosti za dajanje pojasnil o delu svojih nadzornikov. "Gre za družbo, ki je v težki situaciji in zato me je novi direktor lani v začetku leta poklical na pomoč. Medtem ko je Triglav Naložbe leta in leta lastniško udeležen v tej družbi," pravi Mihevc.
Mihevc bi lahko bil v konfliktu interesov
Ljubljanska družba Siteep je za vlagatelje zanimiva zaradi svojih izkušenj in znanja s področja prometne tehnike in elektronike na cestah in železnicah, kjer je imela zelo dolgo prevladujoč položaj na slovenskem trgu. Poleg tega ima ta družba dve zelo privlačni nepremičnini, in sicer ob Pivovarni Union in na Rudniku v Ljubljani. Podjetje, ki ga je nekaj časa vodil tudi zdajšnji županski kandidat SNS Marjan Rekar, je v zadnjem času hitro izgubljalo posle, vrednost in kadre, ki so večinoma bežali v SCT. Veliko upanje za družbo sta dva dobljena posla na avtocestnem programu, za katera pa nikakor ne more dočakati Darsovega blagoslova
Anonimka: Gre za kršenje prevzemne zakonodaje in insajderstvo
Očitkov malih delničarjev Siteepa, da je Triglav pri nakupih delnic Siteepa kršil prevzemno zakonodajo, Mihevc ni želel komentirati, zagotavlja pa, da z notranjimi informacijami kot svetovalec družbe ne razpolaga. "Ali je dal prevzemno ponudbo ali ne, v to se ne morem spuščati," pravi Mihevc. Siteep je dobil dva velika posla na avtocestnem programu, a nikakor ne dočaka podpisa pogodbe. "Nekomu očitno ustreza, da Siteep ne dobi posla. Tisti trenutek, ko bi šla ta družba v stečaj ali prisilno poravnavo, pa bi izgubil že pridobljeni posel," nam je pojasnil Mihevc.
Siteep sedi na zlati zemlji
Aleksandra Gregorič, strokovnjakinja za upravljanje podjetij z ljubljanske ekonomske fakultete, je komentirala položaj Damjana Mihevca. "Stvari premalo poznam, da bi lahko trdila, da gre za izčrpavanje podjetja. Bi si pa upala trditi, da gre tu potencialno za konflikt interesov, zlasti z vidika



Medij: Finance.si (Splet)
Avtorji: Mihajlovič Novica
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Novice
Datum: 26. 09. 2006