http://www.dnevnik.si/novice/dnevnik/206165/
Taxgroup postal največji lastnik Farm Ihan
LJUBLJANA - Ponudba za odkup delnic Farm Ihan in družbe pooblaščenke Emone Ihan je včeraj potekla, direktor družbe Taxgroup, ki odkupuje delnice, Klemen Šešok pa je z odzivom delničarjev zadovoljen.


Natančnih podatkov o odkupljenih delnicah za zdaj še nima, vendar je družba, ki se ukvarja z davčnim, pravnim, poslovnim in finančnim svetovanjem, že lastnica 51,19 odstotka delnic Emone Ihan ter 7,17 odstotka Farm Ihan. Ker Emona Ihan obvladuje več kot 54 odstotkov Farm Ihan, Taxgroup tako rekoč že obvladuje Farme Ihan.
Ko trdi Šešok, so z objavo odkupa delnic bolj ciljali na male delničarje, a so ponudbo kljub temu poslali tudi nekaterim večjim lastnikom. V KD Holdingu, kjer so že večkrat izrazili interes za prodajo dobrih 16 odstotkov delnic, ponudbo še preučujejo, odločitve pa prav tako še niso sprejeli v Kapitalski družbi, kjer so Taxgroup že prosili za podaljšanje roka ponudbe. Za prodajo delnic se je po besedah Šešoka zanimalo tudi nekaj drugih podjetij, ki bi rada prodala delnice omenjenih družb. Delnici namreč ne kotirata na Ljubljanski borzi, zato za njun odkup ni veliko interesa, še posebno ne po ceni 2700 tolarjev, kolikor za delnico ponuja Taxgroup.



Medij: Dnevnik.si (Splet)
Avtorji: Ni avtorja
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Iz tiskane izdaje
Datum: 13. 10. 2006