,

TV SLOVENIJA 1, 20.06.2008, ODMEVI, 22.32

JELENA AŠČIĆ: V Ljubljani poteka tridnevno srečanje evropskih in svetovnih organizacij delničarjev in investitorjev. Organizator, Vseslovensko združenje malih deležnikov, želi predstaviti investicijski in poslovni kapital slovenskih podjetij več kot petdesetim mednarodnim mnenjskim voditeljem in predstavnikom Svetovne zveze investitorjev in

Evropskega združenja delničarjev.
GREGOR JAGODIČ: Organizatorji želijo privabiti v Slovenijo čim več naložb iz tujine ter uravnovesiti razmere na slovenskem kapitalskem trgu.
KRISTIJAN VERBIČ (predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev): To lahko bistveno pripomore k investicijam, tujim investicijam v Sloveniji, k likvidnosti Ljubljanske borze. In v tem smislu je naš tridnevni dogodek velik uspeh.
JAGODIČ: Gosti iz tujine so pohvalili organizacijo, na konferenci pa so tudi poudarili pomen malih delničarjev ter njihove pravne zaščite.
JEAN-PIERRE PAELINCK (generalni sekretar Evropskih delničarjev): Odvetniki bodo lahko na Evropskem sodišču v Strasbourgu skupaj zastopali male delničarje, ki so bili žrtve goljufij, na primer ob prevzemih ali zaradi previsokega nagrajevanja vodstva.
JAGODIČ: Jutri pa bosta na konferenci sodelovala tudi minister za finance doktor Andrej Bajuk ter koordinator pakta za stabilnost Jugovzhodne Evrope, doktor Erhart Gusek.



Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Jagodič Gregor
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Odmevi
Datum: 20. 06. 2008
Termin: 22:32
Trajanje:1