TV SLOVENIJA 1, 09.07.2008, POROČILA, 13.00

JERCA ZAJC: Dobri dve leti po temeljiti prenovi sečoveljskega letališča družba Aerodrom Portorož še vedno posluje z izgubo. Lani se je promet sicer povečal, a lastniki so se kljub temu odločili zamenjati vodstvo. To ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi dozdajšnjega direktorja, ki ga je na položaj postavil največji lastnik družbe, Aerodrom Ljubljana, zamenjal nekdanji vodja koprskega oddelka kriminalistične policije.


DEAN JELAČIN: Kranjc nam je v telefonskem razgovoru priznal, da izkušenj iz letalskega prometa in menedžerskih voda nima, vendar to po njegovem ni najpomembnejše. Ob tem je zanimivo, da v Aerodromu Brnik, največjem posamičnem lastniku, in Cestnem podjetju Koper kot lastniku desetih odstotkov družbe, kot so nam pisno odgovorili, novega direktorja ne poznajo, iz Istrabenza, ki je petnajstodstotni lastnik, nam na naše vprašanje niso odgovorili, za novega direktorja pa so se opredelili v Luki Koper in piranski občini, ki imata skupaj 43-odstotni delež. Ali gre za politično motivirano kadrovanje ali, blago rečeno, presenetljivo odločitev, pa nam v uradnih stališčih nihče ni želel pojasniti.
SEBASTJAN ŠIK (Luka Koper): Moramo skrbeti za to, da bo Aerodrom Portorož učinkovit, da bo prinašal dobiček in zdelo se nam je, da bi lahko pač z novo zamenjavo dali priložnost novim idejam.
JELAČIN: Družbeniki Aerodroma Portorož so si pred štirimi leti z dokapitalizacijo v višini milijona sto tisoč evrov zadali smele načrte, podaljšanje in preplastitev letališke steze ter uvedbo rednih letalskih povezav. No, in prav ta projekt je padel v vodo.
LJUBO MILIČ (dosedanji direktor Aerodroma Portorož): Linija bi nam kratkoročno pač letališče spravila z neke mrtve točke, ne samo letališče, tudi kraj bi bil prepoznaven po neki letalski destinaciji. Vendar, tako kot sem že parkrat povedal, je... Stvar ni vse v letališču, temveč tudi v turističnem gospodarstvu.
JELAČIN: Portoroški turizem mora bolje izkoristiti prednosti, ki jih ponuja letališče. Če tega ne bodo storili v NFD-ju in Istrabenzu kot nosilcu te dejavnosti, bo to zagotovo storila veriga Kempinski, ki bo svoje goste vozila tudi na južno obalo Piranskega zaliva.



Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Jelačin Dean
Teme: Istrabenz
Rubrika / Oddaja: Poročila
Datum: 09. 07. 2008
Termin: 13:00
Trajanje:2