KANAL A, 10.07.2008, SVET NA KANALU A, 18.09

MARKO POTRČ: Na današnji skupščini, pa so se, prvič po javni prodaji delnic in dokapitalizaciji podjetja, sestali tudi novi lastniki Pozavarovalnice Sava. Kratko, a za lastnike zadovoljujoče druženje, je potekalo brez presenečenj. Lastniki so namreč le na hitro potrdili predlagane sklepe. Da pozavarovalnica letos ne bo izplačevala dividend, je bilo znano že pred prodajo. A lastniki so letos ostali povsem praznih rok. Cena delnice se namreč, tudi ob uvrstitvi na borzo ni dvignila, kot

se je to zgodilo recimo z NKBM in že ves čas nekako stagnira tik pod prodajno ceno. Glede na to, da je vzporedno z javno podajo potekala tudi dokapitalizacija, bodo denar, ki bi ga sicer namenili za dividende, porabili za razvoj podjetja, razlaga prvi mož pozavarovalnice Dušan Čeč.
DUŠAN ČEČ (predsednik uprave Pozavarovalnice Sava): Ja v prospektu je bilo objavljeno, je bila objavljena dividendna politika, ki ni predvidevala delitev takoj po dokapitalizaciji. Mi pa ta sredstva seveda potrebujemo za širitev na trge zapadnega Balkana.



Medij: Kanal A
Avtorji: Potrč Marko
Teme: NKBM - Nova Kreditna banka Maribor
Rubrika / Oddaja: Svet
Datum: 10. 07. 2008
Termin: 18:00
Trajanje:1