RA CITY, 08.07.2008, NOVICE, 17.00

Na prvi skupščini Nove Kreditne banke Maribor po prodaji državnega deleža so sprejeli sklepe uprave, medtem ko so nasprotne predloge zavrnili. To pomeni, da bodo delničarji dobili po 0,2 evra bruto na delnico. Nadzorni svet ostaja devetčlanski, a z novimi člani, sprejeli pa so tudi strategijo družbe za prihodnost, ki predvideva pet korakov. Že med skupščino pa je nekaj malih delničarjev protestno zapustilo dvorano. Podrobnosti pa v novicah ob 18.00 uri.
(18.00)


20 centov bruto dividende na delnico, sprememba statuta, ki omogoča dokapitalizacijo, sprejetje strateških usmeritev do leta 2013 in spremembe v sestavi nadzornega sveta so sklepi skupščine NKBM. To pomeni, da so bili sprejeti predlogi uprave in vlade, predlogi malih delničarjev pa so bili zavrnjeni. Mitja Šeško.
MITJA ŠEŠKO: Delničarji bodo dividende dobili izplačane do konca avgusta. Dokapitalizacija bo omogočila lažje poslovanje in izvajanje strateških usmeritev, kot so med drugim; krepiti položaj v Sloveniji, širitev na trge JV Evrope ter razvoj direktne banke. V Združenju malih delničarjev s tem niso zadovoljni, ker njihovi predlogi niso bili sprejeti. Kristijan Verbič.
KRISTIJAN VERBIČ: Sprejeti so bili predlogi, ki niso bili usklajeni. Žal se je na tej skupščini pokazala velika aroganca oblasti in moč preglasovanja.
ŠEŠKO: Zato so nekateri burno skupščino protestno zapustili že pred koncem. Predsednik uprave banke Matjaž Kovačič.
MATJAŽ KOVAČIČ: Meni osebno je zelo žal, da se je takšna gesta dogodila. To je bila prva skupščina, mogoče je kdo pričakoval kaj drugega, tako da je mogoče nastopilo neko razočaranje.
ŠEŠKO: Sicer pa je bilo na skupščini prisotnega nekaj več kot 70% kapitala. Pravilno izpolnjena pooblastila pa je poslalo dobrih 12.000 od skupno več kot 100.000 malih delničarjev.



Medij: Radio City
Avtorji: Šeško Mitja
Teme: NKBM - Nova Kreditna banka Maribor
Rubrika / Oddaja: Novice
Datum: 08. 07. 2008
Termin: 17:00
Trajanje:2