RA SLOVENIJA 1, 08.07.2008, ZRCALO DNEVA, 22.00

Skupščina delničarjev Nove Kreditne banke Maribor je danes na veliko razočaranje in ogorčenje malih delničarjev, ki jih je približno 103.000, potrdila predlog uprave, da se za dividende nameni 4,7 milijona evrov, ali 20 centov na delnico ter zavrnila predlog združenja malih delničarjev glede sestave nadzornega sveta. Združenje malih delničarjev je predlagalo izplačilo dividende 40 centov na delnico in tudi imena dveh svojih delničarjev, ki bi v nadzornem svetu zastopala prav

interese malih delničarjev. Predsednik združenja, Kristjan Verbič.
KRISTJAN VERBIČ: Žal se je na tej skupščini pokazala velika aroganca oblasti in pa moč preglasovanja. Tako pomembne institucije kot je Slovenska odškodninska družba in pa Republika Slovenija sta podale predloge, ki so formalno neustrezni, nimajo ustreznih zakonskih podlag.
NOVINARKA: To pa naj bi bilo slabo znamenje tudi za prihodnjo prodajo podjetji, v katerih je država še lastnica. Sicer pa v nadzornem svetu ostajajo štirje dozdajšnji člani, med njimi tudi predsednik nadzornikov, Danijel Brejc, s 1. septembrom pa se jim bo pridružilo pet novih.



Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Ni avtorja
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič, NKBM - Nova Kreditna banka Maribor
Rubrika / Oddaja: Zrcalo dneva
Datum: 08. 07. 2008
Termin: 22:00
Trajanje:1