RA CITY, 26.06.2008, NOVICE, 12.00

Oster boj za glasove malih delničarjev Nove KBM pred julijsko skupščino se nadaljuje. Iniciativa Nove KBM ne damo je male vlagatelje ponovno pozvala naj za glasovanje na skupščini ne pooblaščajo predstavnikov uprave in nadzornega sveta banke. Matej Šoba.


MATEJ ŠOBA: Mali delničarji Nove KBM, teh je več kot 100.000, so ta teden prejeli dopis o zastopanju njihovih interesov na skupščini banke, ki bo v začetku julija. V iniciativi pri tem opozarjajo pred prevaro in delničarje svarijo naj s pooblastilom predstavnikom banke ne napravijo napake ter omogočijo kasnejšo iztisnitev malih delničarjev iz lastniške strukture. Proti potencialnim kasnejšim izrinjanjem malih delničarjev, kot se to v Sloveniji že dogajalo, delujejo tudi v Združenju malih delničarjev. Kristijan Verbič.
KRISTIJAN VERBIČ: Je potrebno ohranjati lastništvo, v prvi vrsti državljanov, in s tem ohranjati tisti habitus srednjega razreda, ki je tudi temelj stabilnosti in prosperitete družbe.
ŠOBA: Več kot 100.000 delničarjev Nove KBM mora, če želijo osebno glasovati na skupščini, to sporočiti banki do 4. julija.



Medij: Radio City
Avtorji: Šoba Matej
Teme: Kristjan Verbič, NKBM - Nova Kreditna banka Maribor
Rubrika / Oddaja: Novice
Datum: 26. 06. 2008
Termin: 12:00
Trajanje:1