RA SLOVENIJA 1, 11.07.2008, DOGODKI IN ODMEVI, 15.30

V Uradu za varstvo konkurence je bila danes ustna javna obravnava prodaje triindvajsetodstotnega deleža Mercatorja avstrijski družbi Raiffeisen Investments. Prodajo so začeli junija, vendar morajo pred končanem dobiti soglasje Urada. Prodajalec Infond Holding je skupaj z avstrijskim kupcem Uradu predstavil prodajno pogodbo in s tem povezana dejstva. Predstavitev je bila odprta za javnost le na začetku, nato so na zahtevo pravnega zastopnika pooblaščenca Infond

Holdinga Zorana Zdolška izključili javnost, saj so predstavili listine in pogodbena razmerja z oznako »poslovna skrivnost«. Poroča Milan Trobič.
MILAN TROBIČ: Po končani obravnavi Stojan Zdolšek niti z besedico ni komentiral postopka, enako zadeve ni želela komentirati predstavnica Istrabenza, ki je bila na obravnavi prisotna, ni pa v njej sodelovala. Direktor Urada za vastrvo konkurence Jani Soršak pa je povedal, da so stranke v postopku izčrpno odgovorile na številna vprašanja Urada.
JANI SORŠAK: Bila so tudi reprezentirana neka nova dejstva, ki jih seveda zaradi tajnosti postopka ne prezentirati, ampak v osnovi lahko rečem, da je pač prišlo do spremembe oziroma vsebine transakcije, tako da še moramo to preučiti. Do nadaljnjega mislim, da nove ustne obravnave ne bodo potrebne, tako da na podlagi tega bomo lahko odločili.
TROBIČ: Na vprašanje, ali je Urad dobil odgovor na ugibanja, ali je avstrijski kupce le parkirišče delnic Mercatorja za Infond Holding in Pivovarno Laško, je Soršak odgovoril, da so udeleženi postavili sklop vprašanj na to temo. Odgovori so bili izčrpni, vendar se Urad ne zanaša samo nanje, ampak išče dejstva tudi drugje. Zadeve pa naj bi se razpletle v štirinajstih dneh. Prvi mož avstrijske družbe Raiffeisen Investments Wolfgang Putschek pa je povedal, da je bil zelo zadovoljen s profesionalnim načinom vodenja današnje obravnave.
WOLFGANG PUTSCHEK: Vzdušje je bilo zelo sproščeno, prijateljsko in kooperativno. Prepričani smo, da bodo predstavniki države prišlo do pravih odločitev, ki bodo pripeljale do uspešnega končanja tega projekta oziroma transakcije.



Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Trobič Milan
Teme: Istrabenz
Rubrika / Oddaja: Dogodki in odmevi
Datum: 11. 07. 2008
Termin: 15:30
Trajanje:2