RADIO HIT, 20.03.2008, HITOVA BUDILKA (Pred domačim pragom), 8.45

DIJANA GALIČ: Danes bomo pometali v Radomljah in sicer je zoper direktorja LIP-a Radomlje bila vložena kazenska ovadba. V podjetju naj bi bilo nekaj hudo narobe, v preteklosti naj bi se dogajale številne nepravilnosti. Menda obstaja utemeljen sum nezakonite prodaje lastnih delnic s strani direktorja. Uganke okoli podjetja LIP Radomlje je reševala Saša

Senica.
SAŠA SENICA: Predsednik odbora malih delničarjev Tone Žibert, ki je bil v LIP-u tudi zaposlen je povedal, da se je zgodba začela leta 2006, ko je direktor Asto Dvornik dal ponudbo za odkup delnic.
TONE ŽIBERT: Po ceni 1,46 centov. Mali delničarji smo prejeli to ponudbo sam tisti, ki smo upokojenci in bivši zaposleni, te ponudbe pa niso prejeli delavci, ki niso v delovnem razmerju. Iz te ponudbe smo razbrali, da gre za načrtovan managerski odkup, zato smo se mali delničarji takoj organizirali in seveda s pravo informacijo informirali vse delničarje kaj ta ponudba pomeni in z našim zelo profesionalnim nastopom smo uspeli doseči to, da se je prodaja delnic preprosto ustavila.
SENICA: Managerski odkup se sicer ni zgodil, a zgodba se zaplete okoli sklada lastnih delnic. Član nadzornega sveta LIP-a Radomlje Kristjan Verbič.
KRISTJAN VERBIČ: Sklad lastnih delnic pa so tiste delnice, ki jih seveda spet obvladuje management in v zadnjem času se je izkazalo, da so bile pridobljene na nezakonit način, zdaj pa so bile seveda tudi osvojene in prodane na nezakonit način zaradi česar obstaja utemeljen sum, da je prišlo do oškodovanja družbe in seveda v celotnem procesu tudi do oškodovanja lastnikov.
SENICA: Pred nedavnim so na skupščini zavrnili zahtevo malih delničarjev, da zaradi suma nepravilnosti pri poslovanju z lastnimi delnicami pride do izredne revizije. Tone Žibert je minuli teden na okrožno državno tožilstvo v Ljubljani proti Dvorniku vložil tudi kazensko ovadbo.
ŽIBERT: Zaradi nezakonitega pridobivanja sklada lastnih delnic in prodaje sklada lastnih delnic.
SENICA: Kazensko ovadbo zoper direktorja pa je vložil tudi predsednik sveta delavcev Nuraga Begić.
NURAGA BEGIĆ: Ta ovadba izrecno, izrecno v glavnem iz zaviranja sveta delavcev.
SENICA: Na drugi strani je direktor podjetja Asto Dvornik predstavil popolnoma drugačno zgodbo. O ovadbah je povedal.
ASTO DVORNIK: Načelno s kazensko ovadbo sem seznanjen pač iz medijev, pač kazensko ovadbo lahko vsak da za vsakogar, potem se tožilstvo odloči ali je na tej kazenski ovadbi kaj resnice in potem pač ali kriminalisti ali policija to raziščejo. Tako da pač nič od tega naprej še ni bilo, celo nasprotno, jaz mislim, da razpolagamo z dovolj materiala, s katerim lahko dokažemo, da je tisti, ki je kazensko ovadbo dal, vedel da ta kazenska ovadba nima nobene realne podlage.
SENICA: O očitkih glede nepravilnosti.
DVORNIK: No, pač te očitke dajejo tisti, ki niso več v podjetju v glavnem, tisti, ki niso več delničarji niti podjetja, se pravi tisti, ki imajo do podjetja neke takšne ali drugačne zamere iz neke stare maščevalnosti ali kaj jaz vem kaj. So pa pač vsi ti očitki v bistvu natolcevanje in neko maščevanje.
SENICA: O slišanem si sodbo ustvarite sami.



Medij: Radio Hit
Avtorji: Senica Saša
Teme: Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Hitova budilka
Datum: 20. 03. 2008
Termin: 08:45
Trajanje:4