VEST.SI, 9. 7. 2008, DELNIČARJI RAZOČARANI, 13:36

VESNA LOVREC: Kaj se je dogajalo danes na skupščini, ste zadovoljni z rezultatom?
GOVOREC 1: Vsiljujejo nekaj kar misli država, vse je že postavila, vse je že (manjka beseda) vse je napisano in sploh ne dovoli, da pride naš predlog do kakega glasovanja.
LOVREC: Kaj boste naredili?


GOVOREC 1: Zapustil sem sejo, ki se mi zdi, da sploh nepravično poteka in da bi bilo dobro, da jo vodja prekine.
LOVREC 1: Vi ste zdaj že tretja ekipa, ki protestno zapušča sejo, kako to, pardon, skupščino. Kako to, da šele sedaj, ste vztrajali, ste mislili, da do konca?
GOVOREC 1: Ja. Mislil sem vztrajat do konca, zaradi tega, ker sem mislil, da pač taki predlog kot so ga zdaj predlagali (manjka del besedila) da ga bodo umaknili iz dnevnega reda.
LOVREC: Kakšen pa je ta predlog?
GOVOREC 1: Ampak vztrajajo pri tem. Da se zamenja kompletno nadzorni svet in imajo svoje kandidate že pripravljene po tej politični liniji kdo bo prišel v nadzorni svet (manjka del besedila) on mora zastopa naše interese, ne pa interese kapitala, pa okradli so nas tak al tak dosti, na vse možne načine, pa nas še tu hočejo zdaj.

LOVREC: Povejte, zapustili ste skupščino predčasno, kako to?
STANKOVIČ(sekretar Vseslovenskega združenja malih delničarjev): ja, SOD je spet izkazal, da mu ni mar do državljanov, in sicer je podal predlog devetih kandidatov, od tega so štirje obstoječi, zamenjali so seveda politično nespodobne kandidate. Zdaj trenutno teče proceduralni zaplet, ker njihov predlog tudi formalno ni bil v pravilni obliki in sicer niso podali ustreznih izkušenj niti vseh tistih zadev, ki jih zahtevajo zakon bančništvu in drugi podzakonski akti, kaj šele statut Nove KBM. Več vam bodo povedali predstavniki, gospod Verbič, ki predstavlja našo organizacijo, jaz sem sekretar Stankovič Vseslovenskega združenja malih delničarjev in gospod Kramberger, ki sta opozarjala na nezakonitost in na eklatantno kršitev vseh norm in predsedujoči zdaj poskuša nekako rešit ta zaplet ob seveda posmehu doktorja Andolška, ki je nepričakovano odstopil od svojega predloga in prepustil, da se najprej glasuje o predlogu SOD-a, ki ima 4,8 procentov in ne o predlogu države, ki ima 42 procentov.
LOVREC: Ta imena, teh 9 kandidatov za zamenjavo nadzornega sveta, so znana imen?
STANKOVIČ: So znana, vam bodo povedali.
LOVREC: Mislim, so to znani ljudje iz politike?
STANKOVIČ: So, so, so, mislim, da gospod Kramberger vam bo lahko vse vzročne zveze povedal, da vse poti vodijo v obstoječo vlado in k doktor Bajuku.
LOVREC: Omenili ste Verbiča in Krambergerje zdaj skupaj, kako to?
STANKOVIČ: Krambergerja župana in Kramberger Nova KBM, tudi v tem predlogu podpira gospoda Verbiča. Ta nasprotja, ki so bila, so umetno sprožena in so neumnost, ker do same skupščine smo dobro sodelovali, gospod Kramberger iz Nove KBM je žrtev nekih spletk o katerih pa ne bi razpravljal. Hvala.

GOVOREC 2: Mi smo razočarani. Nič kaj novega, vam odkrito povem. Država vodi svoje, Bajuk svoje, delničarji mali smo na nuli, evo ti.

LOVREC: Kaj menite, glede na ta predlog, da se razširi članstvo v nadzornem svetu tudi s predstavniki malih delničarjev, pa so ta predlog zavrnili?
GOVOREC 3: Ja, meni se zdi to umestno, da to bi bilo pošteno. Zopet pa je stvar v tem, tam kjer je večji kapital, tam pač on odtehta svoje. In to se malim delničarjem, jaz sem tudi tisti, imam teh 27 ali 22 delnic, ravno tako razmišljam. Jaz sem si napisal, eno, drugo, da bom sprožil, ampak so bili drugi pred mano in nima smisla ponavljat.
LOVREC: Povejte mi, kdo so ta imena, teh devet predlaganih za nadzorni svet, so znana imena?
GOVOREC 3: Meni so imena neznana, jaz se ne sučem v teh krogih, ampak nekateri, oziroma gospod Kangler, je povedal, da je to pretežno iz političnih krogov.



Medij: Vest.si (Video)
Avtorji: Lovrec Vesna
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Ostalo
Datum: 09. 07. 2008
Termin: 13:36
Trajanje:5