RA CITY, 13.03.2008, NOVICE, 17.00

Mali delničarji zahtevajo spremembo statuta Nove KBM s katero bi dobili mesto v nadzornem svetu banke. Ob tem zahtevajo tudi dvig dividend z 18 centov na 1 euro in možnost sodelovanja v drugi fazi privatizacije banke. Igor Selan.
IGOR SELAN: Mali delničarji zahtevajo, da se spremembe o lastniški strukturi banke odrazi tudi v sestavi nadzornega sveta. Predlagajo, da se ta razširi iz 9 na 13 članov, pri čemer bi mali delničarji dobili štiri predstavnike, če pa bi nadzorni

svet ostal enak, naj bi jim pripadli dve mesti. Kristijan Verbič.
KRISTIJAN VERBIČ: Da bodo imeli tudi mali delničarji, ti ki so investirali svoja sredstva, možnost ustreznega nadzora na poslovanje družbe, vpliv na to kakšna bo njena prihodnost in kakšna bo usoda njihove investicije.
SELAN: Lista za pravičnost in razvoj ob tem zahteva tudi, da država v drugi fazi privatizacije Nove KBM 25% in eno delnico prenese na bodočo štajersko pokrajino, kar je tudi enotno stališče mariborskega mestnega sveta. Sicer pa so mali delničarji zahtevali tudi, da banka 30. maja skliče skupščino družbe, a bo do te najverjetneje prišlo šele v drugi polovici junija. Predvsem pa so razočarani nad odzivom države, še vedno največjega lastnika banke, saj se minister za finance na njihove pozive sploh ne odziva.



Medij: Radio City
Avtorji: Selan Igor
Teme: Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Novice
Datum: 13. 03. 2008
Termin: 17:00
Trajanje:1