TV MARIBOR, 09. 07. 2008, DNEVNIK, 18.00

Prva redna skupščina Nove KBM po lastniki odprodaji državnega deleža je za male delničarje prinesla tudi prvo razočaranje, saj z nasprotnimi predlogi niso uspeli. Sicer pa so med drugim odločali o prerazporeditvi dobička, potrdili dividende v višini 20 centov za delnico in imenovanje novih članov nadzornega sveta. Nova KBM je preteklo poslovno leto zaključila z nekaj več kot 42 milijoni evrov čistega dobička. Delničarji pa so odločali o prerazporeditvi dobrih 10

milijonov evrov.
DRAGICA VUJANOVIČ: Predloga Vseslovenskega združenja malih delničarjev po višji vrednosti dividende niso sprejeli. Zavrnili so tudi njihov predlog o razširitvi članstva v nadzornem svetu s predlaganima doktorjem Ludvikom Toplakom in doktorjem Borutom Bratino.
KRISTJAN VERBIČ (predsednik Vseslov. združenja malih delničarjev): Žal se je na tej skupščini pokazala velika aroganca oblasti in pa moč preglasovanja. Šlo je za predloga, ki so jih podali predstavniki Republike Slovenije in pa v primeru nadzornega svata nove sestave Slovenska odškodninska družba ob hkratnem soglasju in podpori tistih ki upravljajo z lastništvom Republike Slovenije.
Vseslovensko združenje malih deležnikov je zato napovedalo izpodbojne tožbe.
Tega ne bom posebej komentiral. Mogoče samo komentar, da skupščina je mesto ker se predstavljajo vizije in kjer se predstavljajo strateške usmeritve banke. In rezultati ki opravičujejo banke, da banka še poveča svojo moč oziroma pozicijo na trgu.
MATEVŽ KOVAČIČ (predsednik uprave Nove KBM): Upam seveda, da bomo v nadaljevanju z komunikacijo, z informiranjem in bi rekel delom na odnosih z delničarji prišli do nivoja, da se takšna stvar ne bi več dogodila. Kajti sicer v samem odločanju to ni imelo bistveno pomembnega vpliva, odšlo je samo dve stotinki kapitala iz skupščine.
Sicer pa so si delničarji na skupščini seznanili še s strateškimi načrti banke, ki zajema optimiranje delovanja celotne skupine in s širitvijo banke na tuje finančne trge.



Medij: TV Maribor
Avtorji: Vujanovič Dragica
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 09. 07. 2008
Termin: 18:00
Trajanje:2