RA SLOVENIJA 1, 19.07.2006, DOGODKI IN ODMEVI, 15.53
Lastniki družbe pooblaščenke Iskreemeca, ki je imela lani 735 milijonov tolarjev bilančne izgube, so na skupščini sprejeli predlagane sklepe in niso potrdili nasprotnih predlogov. Skupščina, na kateri je sodelovala dobra polovica glasov je bila končana v pol ure, nihče od pooblaščencev pa se ni dotaknil aktualnih razmer, povezanih z za zdaj neuspešno dokapitalizacijo Iskreemeca. Aljana Jocif.


ALJANA JOCIF: Edini, ki je opozoril na domnevne posledice še nesklenjenega delniškega dogovora med lastniki Iskraemeca je bil direktor Iskre Mehanizmi Marjan Pogačnik, ki je opozoril, da je uprava družbe pooblaščenke opustila nadzor nad delovanjem uprave Iskraemeca.
MARJAN POGAČNIK: Za podjetje samo v veste, da je zdajle milijardo izgube približno, je vsak dan katastrofa in mislim, upam, da se družba pooblaščenka tega zaveda.
JOCIF: Direktorica družbe pooblaščenke Marija Šenk je prepričana, da uživa zaupanje malih delničarjev, o nižji odkupni ceni za delnico, ki jo pogojujeta KAD in SOD, ta je zdaj 18.000 tolarjev, pa Šenkova pravi.
MARIJA ŠENK: Jaz sem imela definitivno, bom rekla ne najboljšo ceno, ampak zelo dobro ceno 27.500 tolarjev in bi lahko prodal vsak delničar ki želi in to je moj namen, da vseh 3000 delničarjev lahko proda, če ima željo, če pa ne, naj pa pač ostane delničar.
JOCIF: Mali delničar Franc Fister je zaskrbljen nad še nesklenjenim dogovorom in nižjo ceno delnice.
FRANC FISTER: Mislim, da je družba pooblaščenka v preteklem času zapravila kar nekaj lepih priložnosti, ko bi lahko omogočila prodajo naših delnic po bistveno višji vrednosti.
JOCIF: Družba pooblaščenka pa še vedno čaka na odgovor obeh skladov, delniški sporazum bodo morali skleniti do 1. avgusta, ko bodo na skupščini iskraemeca odločali tudi o dokapitalizaciji v višini 2.7 milijarde tolarjev.



Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Jocif Aljana
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dogodki in odmevi
Datum: 19. 07. 2006
Termin: 15:30
Trajanje:3