http://www.dnevnik.si/novice/dnevnik/202291/
KD Holding na skupščini Farm Ihan preglasovan


LJUBLJANA - Delničarji družbe Farme Ihan so na včerajšnji skupščini potrdili, da 28,38 milijona tolarjev bilančnega dobička ostane nerazporejenega. Po pričakovanjih pa so zavrnili dodatna predloga Emone Ihan, družbe pooblaščenke, in KD Holdinga za imenovanje posebnega revizorja.


KD Holding je zato, tako kot lani, napovedal, da bo zahteval sodno imenovanje revizorja za pregled sklenjenih poslov družbe v zadnjih petih letih.
Kot poroča Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD), ki je na skupščini zastopalo male delničarje, je KD Holding že takoj na začetku skupščine napovedal ničnost sklica skupščine in dela skupščine v celoti. Predstavniki, nekaj več kot 16-odstotnega lastnika, so bili namreč nezadovoljni z ravnanjem uprave pri objavi razširitve dnevnega reda z dodatno točko, ki jo je KD Holding posredoval upravi v predvidenem roku. V VZMD so tudi pojasnili, da je predsednik skupščine takoj po razglasitvi rezultatov glasovanja o reviziji zaključil skupščino in s tem preprečil napoved izpodbojne tožbe KD Holdinga.
Mali delničarji so upravi z Markom Višnarjem na čelu zastavili nekaj vprašanj o poslovanju družbe, in sicer v zadnjih šestih mesecih in poslovnem načrtu za letos ter poslovnem načrtu za posamezne povezane družbe. Zanimalo jih je tudi poslovanje družbe Tritri z družbo Farme Ihan in njenimi povezanimi družbami za lani ter letos. Lastniki družbe Tritri so namreč vodilni delavci Farm Ihan, ki obvladujejo tudi družbo pooblaščenko. Kot je znano, se je namreč pred dnevi več malih delničarjev, ki imajo v lasti okoli 30 odstotkov delnic družbe, odločilo, da svoje deleže proda.



Medij: Dnevnik.si (Splet)
Avtorji: Čadež Tina
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Iz tiskane izdaje
Datum: 22. 09. 2006