RA SLOVENIJA 1, 12.07.2006, RADIJSKI DNEVNIK, 19.00
Kljub drugačnim pričakovanjem pred jutrišnjim narokom o ustavitvi prisilne poravnave Iskraemeca tudi danes še ni znana dokončna odločitev o dokapitalizaciji te kranjske družbe. Iz KD Holdinga, ki je manjšinski delničar Iskraemeca so sporočili, da ne bodo sodelovali v predvideni dokapitalizaciji. Prispevek Aljane Jocif.
ALJANA JOCIF: Tudi današnji dan, vsaj uradno, ni prinesel sporazuma med lastniki Iskraemeca, KADom, SODom in družbo pooblaščenko kot večinsko lastnico.

Tako se nadaljujejo zgolj ugibanja in predvidevanja, kakšen naj bi bil predlog sporazuma med lastniki, ki bi lahko uresničil predvideno dokapitalizacijo v višini 2,7 milijarde tolarjev. Neuradno pa se pojavljajo govorice, da naj bi družba pooblaščenka, ki povezuje 3000 malih delničarjev, pristala na to, da bi se njen lastniški delež zmanjšal in tako ne bi bila več večinska lastnica. KAD in SOD pa naj bi Iskraemec dokapitalizirala sama, brez družbe KD Holding, ki je danes uradno sporočila, da ne bo sodelovala pri dokapitalizaciji. To odločitev so v tej družbi sprejeli po presoji trenutnega položaja, v katerem je družba Iskraemeco in zaradi vključevanja KD Holdinga v druge projekte. Tako pred jutrišnjim narokom, banke upnice se zavzemajo za dokapitalizacijo obeh paradržavnih skladov, ni znano, kakšna izhodišča bodo zavzeli upniki na novem naroku za ustavitev prisilne poravnave.



Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Jocif Aljana
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Radijski dnevnik
Datum: 12. 07. 2006
Termin: 19:00
Trajanje:2