RA SLOVENIJA 1, 15.09.2013, DOGODKI IN ODMEVI, 15.43

V Kopru_želijo_imeti_besedo_pri_razvoju_LukeALJA BULIČ: Koprsko pristanišče je danes že sedmo leto zapored na stežaj odprlo vrata obiskovalcem. Dogodek so zaznamovali s slavnostno prireditvijo na Ukmarjevem trgu v Kopru. Poleg novega predsednika uprave Luke Koper in koprskega župana bi moral zbrane nagovoriti tudi minister Stanko Stepišnik, ki pa ga v Koper ni bilo. Jasna Preskar. 
JASNA PRESKAR: Koprsko pristanišče je naša ključna primerjalna prednost. Toda ali ga znamo izkoristiti, se je vprašal novi predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič. 


GAŠPAR GAŠPAR MIŠIČ (novi predsednik uprave Luke Koper): Ne nismo znali to izkoristiti tako kot bi morali, zato je čas in spoznanje, kajti nikoli ni prepozno, da se tega zavedamo in da gradimo na povezavah s širnim svetom. 
PRESKAR: Pristanišče je osem krat večje od koprskega starega mestnega jedra in z njim je treba znati živeti, pa je poudaril koprski župan Boris Popovič. Dejal je, da prav Koper najbolj občuti vse posledice pristaniške dejavnosti, zato hoče imeti mesto besedo pri njenem razvoju.
BORIS POPOVIČ (župan Kopra): In ne damo se, ne bomo se dali, borili se bomo če bo treba 7. oktobra, bomo pač vsi prišli na skupščino. Na izredni skupščini Luke Koper nas lahko pričakujejo kar nekaj tisoč ljudi.
PRESKAR: Pristanišče si danes ogledujejo tako domačini kot tudi obiskovalci od drugod. 
OBISKOVALEC 1: Smo pripeljali otroke in da malo pogledamo kaj je zanimivega. 
OBISKOVALKA 1: Ja meni se zdi to izredna dobra pogruntavščina, da lahko tudi ostali vidimo enkrat Luko od znotraj.
OBISKOVALEC 2: Prihajam večkrat, pa malo fotografiram in to, pa tudi napisal bom mogoče kaj o tem in tako. 
PRESKAR: Novost letošnjega dneva odprtih vrat, je ogled kontejnerskega terminala, s prikazom luških operacij in opreme.

 

Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Preskar Jasna
Teme: skupščina Luka Koper
Rubrika / Oddaja: Dogodki in odmevi
Datum: 15. 09. 2013 
Termin: 15:43
Trajanje: