VZMD je v preteklih dneh aktivno soustvarjal kar nekaj pomembnih ter odmevnih dogodkov, danes pa se bo odvila tudi skupščina Istrabenza, ki bo zaključila izjemen skupščinski teden. Z natančnim potekom in problematiko zgodovinske skupščine Pivovarne Laško, predlogi VZMD na skupščini Abanke Vipa ter podporo VZMD in uprave nasprotnim predlogom KAD, SOD in Oddus na skupščini Save se lahko seznanite na naši spletni strani.

V petek, 29. 5. 2009, je v Laškem, na stopnicah Kulturnega centra, potekala prelomna skupščina Pivovarne Laško, ene najpomembnejših gospodarskih družb v Republiki Sloveniji.

 

Lasko skupscina

 

VZMD je že večkrat doslej nasprotoval dolgemu roku za izplačilo dividend, tudi na četrtkovi skupščini Abanke Vipa, d.d. Nasprotni predlog žal ni bil sprejet, skupščina pa je zavrnila tudi, sicer 57 % podprt, predlog VZMD da se pri navedenih namenih pridobivanja lastnih delnic črta zapis »ter zaradi drugih namenov«, saj je mnenja, da gre za preširoko in zato nesprejemljivo dikcijo. Vendar pa skupščina ni sprejela niti prvotnega predloga uprave in nadzornega sveta o možnostih pridobivanja lastnih delnic, kar pomeni, da so bili predlogi VZMD vsaj delno upoštevani.

V sredo je v Kranju potekala 15. skupščina delničarjev Sava, d. d., ki ji je prisostvovalo več kot 79 % kapitala družbe. Skupščine se je udeležil tudi mag. Kristjan Verbič, predsednik VZMD, ki je podprl nasprotna predloga, ki sta ga predlagala KAD in SOD k točki Pooblastilo za nakup lastnih delnic, ter nasprotni predlog, ki ga je predlagal Oddus, d.o.o., ki s spremembo statuta omogoča vsem delničarjem brezplačno pridobitev vseh gradiv ob sklicu skupščine. Z nasprotnima predlogoma je na skupščini soglašala tudi uprava družbe, oziroma njen predsednik Janez Bohorič. Oba nasprotna predloga sta bila sprejeta, kakor tudi nasprotni predlog NFD Holding, d.d., k določitvi sejnin oziroma nagrad članov nadzornega sveta.
Značke: skupščina