člani Sekcije ETRA 33 pri VZMD so na zboru sprejeli pomembno Izjavo o prevzemni ponudbi Zlate Monete II ter sami izrazili pripravljenost za odkup deležev KAD in SOD po višji ceni od ponujene s strani potencialnega prevzemnika.


Sekcija malih delničarjev ETRA33     
pri Vseslovenskem združenju malih delničarjev


Ljubljana, 30. marca 2007


SLOVENSKA ODŠKODNINSKA DRUŽBA, d.d.,
KAPITALSKA DRUŽBA, d.d.


ZADEVA: Izjava malih delničarjev ETRA33 v zvezi s prevzemno ponudbo finančne družbe ZLATA MONETA II


Sekcija malih delničarjev ETRA 33 pri VZMD, katere člani smo zaposleni v ETRI 33 in  imamo v lasti 20,53 % delnic podjetja ETRA 33, pozivamo SOD in KAD, da na osnovi vsebine in argumentov, navedenih v priloženem dokumentu Pogled malih delničarjev na prevzemno ponudbo ETRA33 s strani Zlate Monete II, ne sprejmeta ponudbe za prodajo deležev države RS v lastništvu podjetja ETRA 33 po ceni 446,50 EUR za delnico z oznako ETRG.
Našemu pozivu se pridružujejo tudi številni zunanji mali delničarji, ki niso zaposleni v ETRI 33 in imajo skupaj v lasti približno 15,00 % delnic.

Zahteva malih delničarjev je, da SOD in KAD prodata svoje lastniške deleže v ETRI 33 po pošteni ceni, saj je prevzemna cena po vseh nam znanih do sedaj izdelanih metodologijah in izračunih odločno prenizka. Od vas kot upravljavcev državnega premoženja smo pričakovali, da si boste za prodajo našega premoženja prizadevali pridobiti več med seboj konkurenčnih ponudnikov.
Pri prodaji našega premoženja gre namreč le za enega samega ponudnika.
Cena, ki jo v svoji prevzemni ponudbi navaja potencialni prevzemnik, je dejansko tako nizka, da smo se tudi mi notranji delničarji zainteresirani pogajati za odkup vaših lastniških deležev (2 x 10,567 %) po višji ceni.
Enak odnos kot ga imamo do svojega premoženja v ETRI 33 mali delničarji ETRE 33, pričakujemo tudi od SODA in KADA, ki sta za svoje odločitve odgovorna vladi RS in vsem državljanom RS.

Ker sta odločitvi SODA in KADA o prevzemni ponudbi Zlate monete II odločilnega pomena za izid napovedanega prevzema, opozarjamo na izreden pomen vaše preudarne odločitve.

S spoštovanjem!


Mira Vidmar
predsednica Sekcije malih delničarjev
ETRA 33 pri VZMD




Priloga: Pogled malih delničarjev na prevzemno ponudbo ETRA33 s strani Zlate monete II.

V vednost: Ministrstvo za gospodarstvo, Ministrstvo za finance, mediji.