Poleg skupščin družb Lameta, d.d., Perutnina Ptuj, d.d., in Sava, d.d., se je v tem tednu nadaljevalo pestro decembrsko dogajanje, ob aktivni udeležbi in sodelovanju VZMD. Tako je v sredo na Ekonomski šoli Ljubljana Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, gostoval s predavanjem po povabilu profesorja Poslovnih financ, dr. Roka Menceja, in dijakom predstavil širok spekter delovanja Združenja ter nekatere največje izzive kapitalskega trga, s katerimi ukvarjajo v zadnjem času. Sicer se mag. Verbič vselej z veseljem odzove na podobne pobude in tako med drugim sodeloval tudi na lanski 1. Delavnici finančnega opismenjevanja za mlade, ki je v organizaciji Dijaške skupnosti Ljubljana potekala na Študentskem kampusu v Ljubljani (VIDEO).

Poleg omenjenih skupščin in predavanja se je Predsednik VZMD udeležil tudi več sprejemov, proslav in prireditev. Med drugim v začetku tedna državne proslave ob Cankarjevem letu, ki je na predvečer 100. obletnice smrti Ivana Cankarja potekala na Vrhniki. V torek se je udeležil slavnostne obeležitve in koncerta ob 25-letnici konstitucije Ruske federacije, ki sta potekala v Ruskem centru znanosti in kulture v Ljubljani. VZMD namreč v okviru mednarodnih poslovno-investitorskih programov Invest to Slovenia (investo.si) in International Investors` Network (investo.international) uspešno sodeluje tudi s številnimi poslovnimi subjekti, organizacijami in združenji, povezanimi z Rusijo, in je tako med drugim leta 2013 sodeloval tudi pri organizaciji odmevne Slovensko-ruske investitorske konference v Moskvi, ob obisku Predsednice Vlade RS pri Predsedniku Ruske federacije.

Podobno VZMD uspešno sodeluje tudi s poslovnimi subjekti iz Kazahstana. Tako se je mag. Verbič, na povabilo Veleposlanika Republike Kazahstan v Republiki Sloveniji, Nj.Eksc. Kairata Sarybaya, in Predsednika Regijskega predstavništva nacionalne agencije Kazakh Invest za Srednjo in Jugovzhodno Evropo ter Predsednika Kazahstansko-slovenskega poslovnega kluba, Dejana Štancerja, v sredo udeležil tudi slavnostnega sprejema ob 27. obletnici samostojnosti Kazahstana. Sicer je VZMD v preteklosti med drugim sodeloval tudi v dveh gospodarskih delegacijah, ki sta obiskali Kazahstan. Leta 2013 je Predsednik VZMD kot član delegacije spremljal Ministra za zunanje zadeve RS ter aktivno sodeloval na poslovnih konferencah v Astani (VIDEO prispevek RTV Slovenija) in Almatyu. Letos je mag. Verbič z gospodarsko delegacijo ponovno obiskal Astano ter se - poleg zasedanja 4. mešane medvladne komisije med Kazahstanom in Slovenijo, ter Slovensko-kazahstanskega poslovnega foruma - udeležil tudi odmevne mednarodne konference "The City of Peace" ob počastitvi 20-letnice razglasitve Astane za prestolico Kazahstana.


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 75 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev