RADIO KOPER, 06.12.2007, POSLOVNE INFORMACIJE PRIMORSKE, 14.45

V ponedeljek bo skupščina zavarovalnice Adriatic Slovenica. Na dnevnem redu je samo ena vsebinska točka in sicer izključitev manjšinjskih delničarjev iz družbe. KD Holding, ki ima v zavarovalnici 95,72 odstotni delež, ponuja ostalim družbenikom odpravnino v višini 21 evrov za vsako delnico. Manjšinjski delničarji menijo, da je predlagani znesek absolutno prenizek in zahtevajo več. Po pomoč so se že obrnili na Združenje malih delničarjev, ki ima kot pravi njegov

predsednik Kristijan Verbič, že bogate izkušnje z izključitvami.
KRISTIJAN VERBIČ (predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev): V primeru Adriatic Slovenice smo se odločili, da glede na številne klice, ki smo jih prejeli s strani malih delničarjev, skušamo vzpostaviti možnosti in podlage, zato da se bodisi že preko same skupščine delničarjev skušamo dogovoriti za ugodnejše pogoje očitno neizbežne izključitve malih delničarjev, ali pa seveda to zagotoviti v postopkih, ki so možni po sami skupščini, v kolikor ne bi naleteli na razumevanje oziroma konstruktivno držo uprave prevzemnika.
NOVINARKA: Uprava je v nasprotju z malimi delničarji prepričana, da je cena ustrezna, pravi prvi mož zavarovalnice Gabrijel Škof. Adriatic Slovenica je sicer včeraj na novinarski konferenci v Ljubljani predstavila letošnje poslovanje. Do konca oktobra je zbrala skupaj 207 milijonov evrov premij in se tako že povsem približala izpolnitvi letošnjih načrtov. Med cilji za prihodnje leto je zavarovalnica izpostavile še širitev mreže v jugovzhodno Evropo, kjer namerava odpirati specializirane zavarovalnice za premoženjska oziroma zdravstvena zavarovanja. Ambiciozni načrti zahtevajo tudi kadrovske okrepitve uprave. Gabrijelu Škofu in Mileni Geordijevski se bosta v novem letu pridružila še finančni direktor iz KD Holdinga Marko Rems in direktor zakladništva Matej Cergolj.



Medij: Radio Koper
Avtorji: Ni avtorja
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Poslovne informacije Primorske
Datum: 06. 12. 2007
Termin: 14:45
Trajanje:1