STA 10.1.2019

Ljubljana, 09. januarja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Direktor Farm Ihan David Skornšek predčasno zapušča največjega rejca prašičev v državi, poroča spletni portal Siol. Namesto njega bo družbo vodil Miha Rozman, ki je v Farme Ihan prišel v začetku lanskega leta. Po neuradnih informacijah portala je Skornškova odločitev povezana z zadnjimi kadrovskimi potezami edinega lastnika Farm Ihan, Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je nedavno za prokurista v družbi imenovala Boruta Mavsarja, ki je v preteklosti med drugim deloval v Semenarni Ljubljana.

Imosovo zemljišče v Savudriji, veliko osem hektarjev, je kupila družba Čista voda projekt s sedežem v Poreču. Kot poročajo današnje Finance, gre za podjetje, povezano z najbogatejšim srbskim poslovnežem Miodragom Kostićem, ki je že lastnik hotelskega kompleksa Skiper Resort, katerega del je tudi petzvezdični hotel Kempinski Adriatic, ki stoji v neposredni bližini Imosovega zemljišča.

Potem ko je bil že trikrat preklican, je za 5. februarja na okrožnem sodišču v Ljubljani sklican narok v nepravdnem gospodarskem postopku zaradi predloga za sodni preizkus denarne odpravnine v primeru iztisnitve 107 malih delničarjev iz družbe AMZS. Predlog je februarja 2018 na sodišče vložilo Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD), kjer upajo, da se bo postopek zdaj vendarle premaknil. Sklep o iztisnitvi malih delničarjev iz AMZS je društvo Avto-moto zveza Slovenije sprejelo maja 2017. Upoštevaje ponujeno denarno odpravnino naj bi bila celotna družba AMZS vredna le slabih 8,7 milijona evrov, kar je po mnenju strokovnih sodelavcev VZMD občutno premalo.

Medij: STA

Avtor: jaz/bg/bdo