TV SLOVENIJA 1, 15.05.2008, DNEVNIK, 19.27

MANICA J. AMBROŽIČ: Delničarji Petrola danes niso odločali o uvedbi enotirnega sistema upravljanja. Za spremembo dnevnega reda se je že včeraj odločil nadzorni svet, saj se mu ni uspelo dogovoriti glede članov upravnega odbora. Potem ko je predsednik Ljudske stranke Bojan Šrot sporočil, da ne namerava sodelovati v odboru, bi predstavnike v njem dobili

država, sedanja uprava Petrola, Istrabenz, Perspektiva in Zvon Holding, ne pa tudi mali delničarji, za kar se je zavzemal predsednik nadzornega sveta.
FLORJAN ZUPAN: V 11-članskem upravnem odboru bi bilo 8 predstavnikov kapitala in 3 delavcev. Vendar je bilo interesov, kot kaže, preveč. Predlagatelj enotirnega vodenja kljub temu ni bil preveč razočaran.
DORI JUŽNA (Perspektiva): Nadzorni svet je očitno ocenil, da je mogoče preuranjeno za uvedbo enotirnega sistema ali pa, da nima dovolj kandidatov za upravni odbor.
ZUPAN: Istrabenz, ki je pred skupščino lastništvo povečal na 17 odstotkov, je hotel neuradno poleg Kristijana Sušinskega, še enega človeka.
KRISTIJAN SUŠINSKI (Istrabenz): Danes ste videli, so o tem glasovali, nobeden ni debatiral. Očitno je bil predlog nedodelan.
ZUPAN: Svojega predstavnika so v imenu četrtine lastnikov želeli tudi mali delničarji.
KRISTJAN VERBIČ (Vseslovensko združenje malih deležnikov): Prepričani pa smo, da bo dejansko slej ko prej morali priti do situacije, da bodo mali delničarji dobili svojega predstavnika v nadzornem svetu ali v upravnem odboru družbe.
ZUPAN: Nadzorni svet bo zdaj zadolžil upravo, da pripravi bolj učinkovit sistem vodenja.
VIKTOR BARAGA (predsednik nadzornega sveta Petrola): Mi smo včeraj na nadzornem svetu naložili upravi, da pač preuči možnosti, kako znotraj obstoječega sistema povečati učinkovitost.
ZUPAN: Glede svoje vloge v nadzornem svetu pa se bo Baraga odločil po naslednji seji čez 14 dni.



Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Zupan Florjan
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 15. 05. 2008
Termin: 19:00
Trajanje:2