RTS, 03.07.2008, KRONIKA, 18.00

STIPE JERIČ: Le še do jutri do polnoči, lahko 103.000 malih delničarjev NKBM, lahko odda prijave za sodelovanje na skupščini banke, ki bo 8. julija v hotelu Habakuk. Za sodelovanje na skupščini imajo mali delničarji tri možnosti: prvič, da se prijavijo osebno, drugič, da pooblastijo enega od sedmih pooblaščencev in da tretjič, da za glasovanje v njihovem imenu pooblastijo drugega zakonitega zastopnika ali fizično osebo.


IGOR SELAN: Če se bo mali delničar skupščine NKBM udeležil osebno, bo lahko po vsaki točki oddal svoj glas za ali proti. Druga možnost je, da se odloča za glasovanje preko pooblaščencev, teh je 7 in so navedeni na povabilu, ki ga je po pošti dobil vsak delničar.
RUDOLF VRAČKO (Pooblaščenec): In po vsaki točki dnevnega reda, delničar zaokroži, kako naj pooblaščenec glasuje. Za pooblaščenca je to obvezen.
SELAN: Mali delničar pa se lahko odloči tudi za tretjo možnost in sicer, da pisno pooblasti drugega zakonitega zastopnika ali fizično osebo. S tem…
VRAČKO: …Da nekomu pravico, da v njegovem imenu glasuje in prav tako mu določi kako naj glasuje. Ali pa mu dovoli, da izrazi svoje in njegovo mnenje.
SELAN: Z vidika malih delničarjev, bosta od sedmih točk, od katerih s ebo glasovalo no skupščini, pomembni predvsem dve. V tretji točki bodo glasovali o višini dividende, ki naj bi po predlogu uprave in nadzornega sveta, znašala 0,2 evra bruto na kosovno delnico in o nasprotnem predlogu, ki ga je vložilo Vseslovensko združenje malih deležnikov in po katerem naj bi dividenda znašala 0,4 evra. Pomembna pa bo tudi 6 točka, v kateri ena od alinej določa možnost povečanja osnovnega kapitala banke. Če bodo delničarji sprejeli ta sklep, bo namreč uprava pripravila predlog za dokapitalizacijo banke.



Medij: RTS (TV)
Avtorji: Selan Igor
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov
Rubrika / Oddaja: Kronika
Datum: 03. 07. 2008
Termin: 18:00
Trajanje:2