• Medij: si24.news
  • Datum objave: petek, 09.12.2022

Batagelj Certa holding

Z izplačilom dodatnih denarnih odpravnin za razlaščene-nekdanje delničarje družbe LARIX, d.o.o. (bivše družbe CERTA HOLDING, d.d.), se je uspešno zaključil še en postopek zaščite pravic malih delničarjev, ki ga je sprožil VZMD.

Po oktobrski sklenitvi poravnave z večinskim delničarjem, družbo BATAGEL & CO., d.o.o., postojnskega poslovneža Marjana Batagelja, so v VZMD prejeli dodatne denarne odpravnine ter jih že nakazali iztisnjenim delničarjem, ki so se pridružili njihovemu sodnemu postopku preveritve primernosti denarne odpravnine ob iztisnitvi.

Spomnimo: glede na sklenjeno poravnavo pred Poravnalnim odborom so se stranke strinjale, da primerna denarna odpravnina za delnico LARIXA znaša 6,00 €. Iztisnjeni mali delničarji so tako upravičeni do dodatnih 2,31 € za posamezno delnico, kar je 62,6 % dodatek k prvotni denarni odpravnini, ki jo je sam-sebi sprejel BATAGEL & CO. (VIDEO z iztisnitvene skupščine leta 2020: https://youtu.be/_vSfKNLDC-Q) večinski delničar. Dogajanje v družbah CERTA, d.d., in CERTA HOLDING so strokovni sodelavci VZMD pozorno spremljali vrsto let (VIDEO s prelomne skupščine leta 2017: https://youtu.be/Lzz4O9XoqDE), postopek sodne preveritve primernosti denarne odpravnine pa so sprožili neposredno po iztisnitvi. Odtlej se je preko Delničarskih sporazumov in »Delniške OPORE« njihovim prizadevanjem neposredno pridružilo 40 od skupno 86 iztisnjenih delničarjev, ki so upravičeni do 403.679,43 € dodatne denarne odpravnine.

V VZMD pozdravljajo sklenjeno poravnavo v primeru družbe LARIX, hkrati pa obžalujejo pravne manevre, zaradi katerih podobnega razpleta v zelo sorodnih okoliščinah - vsaj doslej(!) - niso deležni tudi nekdanji delničarji družbe CERTA, d.d. (zdaj LARIX INVEST, d.o.o), ki jih je iztisnila družba POSTOJNSKA JAMA, d.d., prav tako obvladovana s strani Marjana Batagelja.

VIR: VZMD