• Medij: POP TV
  • Datum objave: sreda, 10.11.2021

24UR Odziv Bojana Petana 11 11 2021

Medtem, ko minister Andrej Vizjak še vedno vztraja, da so njegove izjave kako se izogniti plačilu davka v posnetku njegovega zakulisnega dogovarjanja s podjetnikom Bojanom Petanom zlepljene, se je danes oglasil tudi Petan. Posnetek je avtentičen in sam po sebi dovolj zgovoren, je zapisal v kratkem sporočilu.

EDI PUCER: Medtem, ko minister Andrej Vizjak še vedno vztraja, da so njegove izjave kako se izogniti plačilu davka v posnetku njegovega zakulisnega dogovarjanja s podjetnikom Bojanom Petanom zlepljene, se je danes oglasil tudi Petan. Posnetek je avtentičen in sam po sebi dovolj zgovoren, je zapisal v kratkem sporočilu.

DARJA ZGONC: Ministrovi politični zavezniki s koalicijskih strank še naprej molčijo. Njegov strankarski kolega Danijel Krivec pa pravi, da bodo o tem ali Vizjak še uživa zaupanje stranke odločali ob napovedani interpelaciji.

ANDREJ VIZJAK (posnetek): Z obema firmama je enako. Prideš na 90, ali pa prideš, kolikor hočeš ne, potem pa ostale stisneš ven, ki zajebavajo.

TADEJ GREŠOVNIK: Poslovni nasveti takratnega gospodarskega, danes pa okoljskega ministra Vizjaka, kako se znebiti malih delničarjev, so neprimerni in so nas, tako šef združenja, presenetili.

KRISTJAN VERBIČ (predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev): Smo bili resno razočarani predvsem nad nivojem pogovora. Seveda pa tudi nad nekaterimi momenti, ki zadevajo naše delovanje in naša prizadevanja.

TADEJ GREŠOVNIK: Da so bila pravila drugačna, da je bilo takšno dogovarjanje pred 14 leti zakonito, to je argument ministra, ki pa ga, tako Verbič, težko sprejmejo.

KRISTJAN VERBIČ (predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev): To seveda ni sprejemljivo in gre za brez nadaljnjega teptanje minimalnih standardov pravzaprav korporativnega upravljanja.

TADEJ GREŠOVNIK: Ob poslušanju posnetkov so zaskrbljeni tudi v sodniškem cehu. Potem, ko je Vizjakov šef Janez Janša nedavno izjavil, da je velenjsko sodišče napakirano s klientalistično paleto članov ali simpatizerjev Socialnih demokratov, smo lahko na drugi strani od SDS ministra na posnetku slišali tole -

ANDREJ VIZJAK (posnetek): Daj no, mi bomo šli z vsemi kanoni na to. Razveljavili, začasne odredbe, veš, da bomo kateremu sodniku jajca strli. To se bo hitro zgodilo.

dr. VESNA BERGANT RAKOČEVIĆ (predsednica SSD): Kaže pravzaprav na nek mindset kako si nek minister lahko predstavlja delovanje sodnega sistema oziroma sam sodni postopek, to se nam zdi prav zaskrbljujoče.

TADEJ GREŠOVNIK: Ob tem, ko minister Vizjak še naprej vztraja, da so zadnji objavljeni izseki zlepljeni, pa se je danes povsem drugače odzval njegov sogovornik na posnetkih, podjetnik Bojan Petan. Ta je zapisal, citiram - ''Odgovorim leto, da je ta avtentičen posnetek sam po sebi absolutno dovolj zgovoren in, da je vsakršen komentar popolnoma nepotreben.'' Podobnega mnenja, da zadeve ni potrebno komentirati so očitno tudi Vizjakovi zavezniki.

ZDRAVKO POČIVALŠEK (predsednik SMC, gospodarski minister): Vse gre lepo naprej.

TADEJ GREŠOVNIK: V Počivalškovi SMC kljub številnim pozivom naj se do ravnanja ministra opredelijo, še vedno molčijo in se izogibajo novinarskim vprašanjem. Bolj zgovorni so v Vizjakovi SDS.

NOVINARKA: Kar se še tiče podpore stranke ministru Vizjaku?

DANIJEL KRIVEC (vodja poslanske skupine SDS): Kar se tiče interpelacij bomo po zagovoru posameznih ministrov se odločali ali še vedno deležen našega zaupanja ali ne.