http://www.finance-on.net/?MOD=show&id=162409
Petrolovi mali delničarji zahtevajo odgovore

Predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev Kristjan Verbič zahteva od uprave Petrola odgovore, kaj dejansko prinaša sklenjeno partnerstvo z ruskim Lukoilom
Predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev Kristjan Verbič je danes predsedniku uprave Petrola Marku Kryžanowskemu poslal odprto pismo.

V njem ga poziva naj razkrije kaj konkretno prinaša nedavno sklenjeno strateško partnerstvo z ruskim energetskim velikanom Lukoilom. "Zaskrbljeni za svoj položaj so se mnogi mali delničarji Petrola obrnili na Vseslovensko združenje malih deležnikov s prošnjo, da se zadeva preuči in jih informira ter tudi zaščiti njihove interese," piše med drugim v omenjenem pismu.
Združenje je za pojasnilo vodstva Petrola zaprosilo že v sredo, vendar, kot pravijo, doslej še niso prejeli nikakršnega odgovora. "Zato vodstvu Petrola - na podlagi načela enakega obravnavanja delničarjev po 221. členu ZGD-1 ter pravice delničarja do obveščenosti po 305. členu ZGD-1 - v imenu številnih malih delničarjev Petrola javno zastavljamo naslednja vprašanja:
# kakšno pravno naravo ima okvirni sporazum in kako zavezujoč je za Petrol kot partnerja;
# kakšna je natančna vsebina okvirnega sporazuma in kakšni so njegovi cilji;
# s kakšnimi statusnimi spremembami naj bi dosegli v okvirnem sporazumu zastavljene cilje;
# s kakšnimi metodami in načini se bo izvedlo morebitno vrednotenje kapitalskih vložkov;
# kako se bodo uresničevali cilji rasti kapitala;
# ali ste v zvezi z načrtovanimi statusnimi spremembami pridobili kakšna ekspertna mnenja, kakšna so bila v tem primeru vaša zastavljena vprašanja in kakšni so bili morebitni odgovori."



Medij: Finance.si (Splet)
Avtorji: Miković Mladen
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič, mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Novice
Datum: 08. 09. 2006