RA SLOVENIJA 1, 25.07.2008, DOGODKI IN ODMEVI, 15.34

Urad za varstvo konkurence bo popoldne odločil o tem, ali bo mariborskemu Infond Holdingu odobril prodajo nekaj več kot 23-ih odstotkov Mercatorja dunajskemu koncernu Raiffeisen Investment. Odločitve urada nam njegov direktor Jani Soršak dopoldne še ni želel razkriti.


JANI SORŠAK: Nameravamo danes odločiti, ampak ne komentiram. Nikoli ne veš, mogoče pa še pride kakšna pripravljalna vloga, ki jo bomo morali vzeti v ozir. Tega ne moremo izključiti.
NOVINAR: Odločitev urada je ključna predvsem za skupščino Mercatorja, ki bo 26, avgusta in na kateri bodo lastniki med drugim odločali o tem, da naj bi v nadzornem svetu po novem sedel tudi Wolfgang Putschek. Za odgovor na vprašanje, ali je to znamenje, da bo urad dovolil prodajo Mercatorja direktor Soršak ni bil dosegljiv, spomnimo pa, da je UVK že pred časom lastnikom več kot polovice kapitala trgovske družbe zaradi nepriglasitve koncentracije in suma usklajenega delovanja zamrznil glasovalne pravice. Poleg obeh pivovarn, Laškega in Uniona ter Istrabenza je takrat brez glasovalnih pravic ostal tudi Infond Holding, ki je sklenil izstopiti iz Mercatorja in je 23 odstotkov družbe prodal Avstrijcem.



Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Ni avtorja
Teme: Istrabenz
Rubrika / Oddaja: Dogodki in odmevi
Datum: 25. 07. 2008
Termin: 15:30
Trajanje:1