TV SLOVENIJA 1, 23.05.2008, DNEVNIK, 19.31

IGOR JURIČ: Pred načrtovano dokapitalizacijo v višini 150 milijonov evrov in potem, ko se je pred dnevi sestal nadzorni svet NKBMa ter sprejel letno poročilo finančne skupine, je dokončno znano, da bo skupščina 8. julija. Kolikšna bo udeležba delničarjev, saj jih je več kot 103.000, ni mogoče napovedati. Je pa pozen datum skupščine razjezil nekatere predstavnike delničarjev.


DRAGICA VUJANOVIČ: Vseslovensko združenje malih deležnikov, stranka Lista za pravičnost in razvoj in civilna pobuda Nove KBM ne damo so pričakovale spremembo statuta banke, uvrstitev predstavnikov malih delničarjev v nadzorni svet, cena dividende naj bi bila v višini 1 evra in izdelan strateški poslovni načrt do leta 2015.
KRISTJAN VERBIČ (predsednik vseslovenskega združenja malih delničarjev): Gre za največjo delniško družbo v Republiki Sloveniji, ker gre za primer javne prodaje, ker gre zopet za 25-odstotni delež, ki je bil odprodan malim delničarjem s strani države.
VUJANOVIČ: Slišali smo ostre obtožbe na račun dela uprave banke. Stojan Auer je tako predsednika uprave Matjaža Kovačiča po analogiji z dogajanji izpred 6 leti, pri prodaji KBM Infonda, javno obtožil v prid Pivovarni Laško.
STOJAN AUER (Lista za pravičnost in razvoj): To kredibilnost po naši oceni zapravil, več kot zapravil, v preteklosti, ko je žejne preko vode pripeljal več kot 100.000 vlagateljev certifikatov in to zelo poceni prodal.
VUJANOVIČ: Predsednik uprave Nove Kreditne banke Maribor Matjaž Kovačič obtožb na svoj račun ni bil pripravljen komentirati. Predsednik nadzornega sveta banke Danijel Blejc pa je v telefonskem pogovoru sicer povedal, da so nadzorniki upravi zaradi zamude pri pripravi strategije banke izrekli kritiko. O podrobnostih skupščine, ki bo 8. julija prvič doslej potekala v tolikšnem obsegu, pa da še ne more govoriti.



Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Vujanovič Dragica
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 23. 05. 2008
Termin: 19:00
Trajanje:2