RA SLOVENIJA 1, 04.07.2008, DRUGA JUTRANJA KRONIKA, 7.00

Na zvezi imamo spet našo dopisnico iz Posavja Ireno Majce. Irena, kakšne so najnovejše informacije v zvezi z iskanjem pogrešanih med včerajšnjo nesrečo pri spustu s čolni po Savi pri Blanci?
IRENA MAJCE: Neuradno smo izvedeli, da so poleg moškega trupla, ki so ga potapljači odkrili zgodaj zjutraj, pred kratkim našli in na suho potegnili še dve trupli. Po neuradnih informacijah naj bi med temi tremi bil tudi preminuli sevniški župan in poslanec Kristjan Janc. Potapljači bodo tudi danes nadaljevali z iskanjem kljub zelo slabi, 20 do 30 centimetrski

vidljivosti. Kot kaže pa so pod vodo elektrarne Blanca še osem nesrečnih Sevničanov, prav tistih, ki so si najbolj prizadevali za elektrarne.
NOVINARKA: Hvala, Irena. Na kraj nesreče sta sinoči takoj prispela tudi predsednik države Danilo Türk in premier Janez Janša z nekaterimi sodelavci. Poleg posledic tragične nesreče bomo danes spremljali tudi javno predstavitev mnenj o vladnem predlogu ustavnega zakona o izbrisanih, ki se je večji del opozicije in številne nevladne organizacije ne bodo udeležili. Skušali bomo izvedeti uradne informacije poročanja Financ, da je Agencija za trg vrednostnih papirjev odvzela glasovalne pravice konzorciju šestih družb, lastnic Istrabenza. Evropska unija in Rusija pa začenjata pogajanja za nov sporazum o partnerstvu. V športu čez nekaj trenutkov predvsem o dogajanju na teniškem turnirju v Wimbledonu .



Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Majce Irena
Teme: Istrabenz
Rubrika / Oddaja: Druga jutranja kronika
Datum: 04. 07. 2008
Termin: 07:00
Trajanje:2