RA SLOVENIJA 1, RADIJSKI DNEVNIK, 23.05.2008, 19:00

TATJANA POPOVIČ (voditeljica) : Sklepi, ki jih je ta teden sprejel nadzorni svet Nove Kreditne Banke Maribor so močno razburili in razočarali odgovorne v listi za pravičnost in razvoj Vseslovenskem združenju malih delničarjev in civilni iniciativi Nove KBM ne damo. Javnosti so tako v Mariboru danes predstavili novejše dogodke povezane z napovedano skupščino NKBM, ki naj bi bila usoden mejnik tudi v razvoju finančne skupine Nove KBM pri tem pa naj bi sto tri tisoč njenih malih delničarjev potegnilo krajši konec, Lidija Vizantin.


LIDIJA VINZANTIN (novinarka) : Danes ugotavljajo, da jih je kljub drugačnim dogovorom uprava banke pripeljala žejne čez vodo tako glede datuma sklica skupščino katero omenjeni trije akterji, ki nekako zastopajo interese malih delničarjev niso bile pozvani k organiziranemu zbiranju pooblastil nadalje predvidene višine dividende in tudi glede spremembe statuta, ki bi zagotavljala ustrezno zastopanost malim delničarjem tudi v članstvu nadzornega sveta banke. Pri tem Stojan Auer poudarja, da so bili prvič izigrani že vlagatelji certifikatov in tudi takrat naj bi imel sedaj ključno vlogo Matjaž Kovačič, ki je danes na čelu te največje slovenske banke. Pri tem Kristjan Verbič iz Vseslovenskega združenja malih delničarjev navaja, da jim je tudi uprava Petrola po težki bitki omogočila, da so prišli do svojega predstavnika pooblaščenega za zbiranje pooblastil. Pri tem meni, da bi morali imeti tisti, ki so se vključili v lastniško strukturo možnost nadzora in ta.
KRISTJAN VERBIČ : Ta družba ima ustrezno perspektivo ustrezno dolgoročno strategijo, ki bo pomenila oplemenitenje naložbe.
VINZANTIN : Banka je brez strateškega načrta še dodaja za to.
VERBIČ : Je vztrajanje na dividendi enega evra seveda popolnoma logično in samoumevno, kajti takšne strategije nismo prejeli in skrbi nas, da je ni.
VINZANTIN : Ob vsem tem vendarle pričakujejo, da se bo odzval tudi finančni minister Vlado Kramberger iz civilne iniciative pa je naslovil še predlog.
VLADO KRAMBERGER : Da je mogoče pa čas, da se predsednika uprave zamenja kar je vloga nadzornega sveta.
VINZANTIN : Na gluha ušesa pa je naletel tudi njihov predlog o imenovanju nadzornikov, ki bi zastopali interese malih delničarjev. Dela bo še veliko za to, da bi ustrezno obvestili male vlagatelje in bi jim prihranili še eno prevaro. Načrt v tej smeri pa je verjetno že pripravljen še dodajajo.



Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Vizantin Lidija
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Radijski dnevnik
Datum: 23. 05. 2008
Termin: 19:00
Trajanje:2