http://www.dnevnik.si/novice/tiskane_izdaje/dnevnik/191710/


Mali delničarji Golfa in kampa Bled se bodo Savi postavili po robu


LJUBLJANA - Mali delničarji družbe Golf in Kamp Bled bodo na račun skoraj 94-odstotnega lastnika Save kmalu ostali brez svojih deležev in z malo denarja.
Kranjska Sava posluje dobro
Sava je za skupščino družbe, ki bo 29. avgusta, namreč predlagala prenos deležev malih delničarjev v njeno lastništvo, ob tem pa so malim delničarjem pripravljeni plačati 4159 tolarjev za delnico.

Savi to omogoča nov zakon o gospodarskih družbah, po katerem lahko vsaj 90-odstotni lastnik predlaga tak sklep. Mali delničarji se s ponudbo ne strinjajo. "Savina ponudba je žalitev. Delnica družbe Golf in kamp Bled je vredna vsaj od 25.000 do 30.000 tolarjev, knjigovodska vrednost delnice pa je okoli 8500 tolarjev. Mi smo jim dali v roke mercedesa, oni pa nam ponujajo rezervne dele fička," je nad ponudbo ogorčen mali delničar Časlav Ignjatović.
S ponudbo se prav tako ne strinja mali delničar Brane Terglav.: "Tudi če nam bodo izplačali tisoč tolarjev za delnico, bom vztrajal do konca. Zahteval bom ne samo knjigovodsko vrednost delnice, ampak tudi terjatve v vrednosti dveh milijonov evrov, ki jih je družba Golf in kamp Bled nezakonito odpisala Grand hotelu toplice Bled in s tem oškodovala male delničarje. Če bo treba, bom šel po pravico na evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu," je napovedal Terglav, ki je tožbo na okrožnem sodišču v Kranju sicer izgubil. Okrožno sodišče v Kranju je namreč zavrnilo ničnost sklepov skupščine družbe Golf in kamp Bled iz leta 1999, na kateri so spremenili statut družbe in odpisali terjatve. Terglav je primer prijavil tudi poslanki SDS Polonci Dobrajc oziroma na preiskovalno komisijo državnega zbora za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij v zvezi z domnevnim oškodovanjem državnega premoženja.



Medij: Dnevnik.si (Splet)
Avtorji: Malek Saša
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Iz tiskane izdaje
Datum: 25. 07. 2006