http://www.finance-on.net/?MOD=show&id=161284
K. Verbič ostal pred vrati skupščine Istrabenza
Predsednik združenja malih delničarjev Kristjan Verbič je ostal pred vrati skupščine Istrabenza, saj naj se ne bi pravočasno prijavil; delničarji potrdili vse predlagane sklepe
Predsednik združenja malih delničarjev Kristjan Verbič je ostal pred vrati skupščine Istrabenza.

Domnevno, naj se ne bi pravočasno prijavil na skupščino.
Naj spomnimo, da je Verbič za današnjo skupščino napovedal nasprotne predloge. Tako naj bi zahteval pojasnilo, zakaj bodo večino lanskega bilančnega dobička v Istrabenzu namenili za druge rezerve iz dobička, o katerih odloča izključno uprava. Vprašljiva se mu zdi tudi pravna podlaga za izplačilo nagrad nadzornikom pred koncem maja 2005.
Sprejeti vsi predlagani sklepi
Sicer pa so bili na skupščini sprejeti vsi predlagani sklepi. Od okoli štirih milijard tolarjev bilančnega dobička se uporabi 725 milijonov tolarjev ali 140 tolarjev na delnico za dividende, preostalo pa se nameni v druge rezerve iz dobička. Za revizorja poslovanja v letošnjem letu je imenovan KPMG Slovenija. Nadzorniki bodo prejeli osnovno plačilo za opravljanje funkcije in doplačilo zaradi posebnih obveznosti v višini 217.560 tolarjev (slabih tisoč evrov) bruto mesečno. Predsednik NS Janko Kosmina pa bo prejel še enkrat toliko.



Medij: Finance.si (Splet)
Avtorji: Ručna Nataša,Mikovič Mladen
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Novice
Datum: 28. 08. 2006