RADIO KOPER, 13.12.2007, POSLOVNE INFORMACIJE PRIMORSKE, 14.45

KD Holding je na ponedeljkovi skupščini zavarovalnice Adriatic Slovenica izključil male delničarje. Glede na to, da ima holding v omenjeni zavarovalniški hiši 95.72 odstotni delež, to seveda ni bilo težko. Bolj problematična je bila cena. KD bo namreč delnice plačal po 21 evrov, kar je marsikomu dvignilo pritisk, najbolj pa tistim malim delničarjem, ki so delnice

kupovali po petsto nekdanjih nemških mark in več. Predsedniku uprave Adriatica Slovenice Gabrijelu Škofu se cena kljub temu zdi ustrezna, saj je bila določena na osnovi mednarodnih kriterijev vrednotenja in primerjav. Obenem dodaja:
GABRIJEL ŠKOF (predsednik uprave Adriatic Slovenice): Da to zmanjšanje vrednosti glede na takrat pred več kot deset let nazaj vplačanimi vrednostmi za delnico, se je zgodilo že bistveno bistveno nazaj.
NOVINARKA: Mali delničarji so zahtevali 210 oziroma najmanj 124, 8 evra za posamezno delnico. Potolažila pa jih ni niti zaveza KD Holdinga, da jim bo v primeru združitve v prihodnjih dveh letih, oziroma prodaje več kot četrtine zavarovalnice izplačala razliko, če bi bila cena višja od 21 evrov. Eno skupino malih delničarjev je na skupščini zastopalo Vseslovensko združenje malih deležnikov, ki ga vodi Kristijan Verbič.
KRISTIJAN VERBIČ (predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev): Jaz sem kot predstavnik malih delničarjev na tej skupščini napovedal tudi izpodbojno tožbo. V Vseslovenskem združenju malih delničarjev bomo preučili, kakšne so pravne podlage, tudi z vidika opravljenih cenitev. V kolikor ne bo takšna volja malih delničarjev, bomo naredili vse, kar je potrebno, zato da se sodno preveri to cenitev, ki je ponudila takšno odpravnino, ki je kot rečeno in je že bilo večkrat povedano, pa tudi ustrezno zargumentirano, nesprejemljiva in sramotna.
NOVINARKA: Zavarovalnica je sicer za jutri sklicala novinarsko konferenco, na kateri bo verjetno še enkrat razložila svoje argumente. Predstavila pa bo tudi poslovanje, o katerem smo v poslovnih informacijah že govorili.



Medij: Radio Koper
Avtorji: Ni avtorja
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Poslovne informacije Primorske
Datum: 13. 12. 2007
Termin: 14:45
Trajanje:2