http://www.dnevnik.si/novice/dnevnik/200753/
Iskra bo iztisnila vse male delničarje


LJUBLJANA - Iskra bo poleg malih delničarjev Iskre Invest iztisnila še male delničarje hčerinskega podjetja Iskra MIS. "V prihodnosti se bo to zgodilo še v vseh preostalih podjetjih, kjer Iskra še nima stoodstotnega lastniškega deleža," napoveduje predsednik Iskrine uprave Jože Godec.
Mali delničarji Iskre MIS bodo za delnico dobili 1589 tolarjev odpravnine.
Dodaja, da Iskra ima oziroma bo kmalu imela v svojih hčerinskih družbah Iskra MIS, Iskra Invest, Iskra EMS in Tevis stoodstotni lastniški delež. V vseh drugih družbah pa imajo že zdaj več kot 90-odstotni lastniški delež.
Mali delničarji Iskre MIS bodo za delnico dobili 1589 tolarjev odpravnine. Godec pravi, da je razlog za iztisnitev malih delničarjev v tem, da bodo tako lažje izpeljali reorganizacijo, pripojitve in spremembe v skupini. Bilančni dobiček Iskre MIS v višini 228 milijonov tolarjev bo ostal nerazporejen, podobno kot bilančni dobiček družbe Iskra Tel v višini 169 milijonov tolarjev.
V prvem poletju letošnjega leta je skupina Iskra ustvarila dobrih 14 milijard tolarjev prihodkov od prodaje, kar je za 14 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.



Medij: Dnevnik.si (Splet)
Avtorji: Morozov Sebastjan
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Iz tiskane izdaje
Datum: 14. 09. 2006