TV SLOVENIJA 1, 14.09.2006, ODMEVI, 22.30
JASMINA JAMNIK: Poglejmo še na Ljubljansko borzo. Večina delnic se je podražila, Krkine pa so dosegle celo najvišjo vrednost doslej.
MATJAŽ VOGLAR: Delnice Krke so se podražile že peti dan zapored in tik pred zaključkom trgovanja dosegle 165.800 tolarjev. Povprečje vseh stotih poslov je bilo slab odstotek nad včerajšnjim. Izven rednega trgovanja pa sta bila sklenjena še dva večja posla v svežnjih, po 142 in 160 tisočakov.

Največja, triodstotna podražitev, je uspela delnicam Istrabenza. Žitove, ki se dražijo že od konca avgusta, pa so z današnjo dve in pol odstotno rastjo tečaja, v te, času pridobile že dobro petino vrednosti. Z današnjim trgovanjem so lahko zadovoljni še delničarji Luke Koper in Pivovarne Laško. Manj to velja za lastnike Delovnih delnic, malenkost cenejše so tudi Petrolove. Po trgovanju so iz Petrola odgovorili na vprašanje Združenja malih delničarjev, glede dogovora o ustanovitvi skupnega podjetja z ruskim Lukoilom. Konkretnih pojasnil pa delničarji še vedno nimajo, saj naj bi se o večini odločb skupnega podjetja Petrol Lukoil, v obeh podjetjih še pogajali. V četrti največji življenjski zavarovalnici v Sloveniji, Slovenici Življenje, so v prvih osmih mesecih letošnjega leta, z več kot petimi milijardami tolarjev zbranih premij, presegli načrte. Glede na lansko leto je bila rast skoraj 60 odstotna. Medtem, ko že poslujejo tudi v Romuniji, pa naj bi se letos razširili še na Slovaško, Hrvaško in v Bolgarijo. Na tujih borzah se tečaji niso bistveno spremenili. Le indeks tokijske borze Nikkei je višji za odstotek.



Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Voglar Matjaž
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov
Rubrika / Oddaja: Odmevi
Datum: 14. 09. 2006
Termin: 22:00
Trajanje:1