TV SLOVENIJA 1, 26.06.2015, DNEVNIK, 19.32

Večer le_z_enim_lastnikom (1)ELEN BATISTA ŠTADER: Družba Dober večer, ki je postopoma prevzemala časopisno založniško podjetje Večer, je postala njegova 100 odstotna lastnica. Na današnji skupščini so sklenili na družbo Dober Večer prenesti še 4 odstotke delnic malih delničarjev. Poleg tega, da so novi lastniki z Večera iztisnili male delničarje, so spremenili tudi obliko podjetja. Poglejmo. 
JASMINA GREGOREC: Mali delničarji, to so pretežno zaposleni in nekdanji zaposleni imajo le še 10.000 od skupno 255.000 delnic Večera. Tudi te bodo prenesene na družbo Dober večer, ki bo za delnico plačala slabe 4 evre. 


SLAVKO VIZOVIŠEK (mali delničar): To iztisnjenje malih delničarjev je pač logična posledica dogajanja v zadnjih 15 letih. Vsebinsko smo bili mali delničarji že iztisnjeni leta 2000. Do takrat smo imeli večino delnic v lasti.
GREGOREC: Logična posledica pa je tudi preoblikovanje delniške družbe Večer. 
SAŠA TODOROVIĆ (direktor družbe Dober večer): Na podlagi pač dejstva, da smo edini delničar družbe pa se nam zdi bolj smiselno, da se družba preoblikuje v družbo z omejeno odgovornostjo. Bolj poenostavljeno poslovanje in pa tudi zmanjšanje stroškov. 
VIZOVIŠEK: Vsa ta vodstva v zadnjih 15 letih so samo krčila stroške in premalo se pa je naredilo na tem kako, kakšen je produkt in v kakšnih količinah se prodaja. 
GREGOREC: Zaposleni lahko le upajo, da imajo lastnik vizijo razvijati Večer, ne pa se z njim finančno okoristiti. 
VIZOVIŠEK: Bi lahko lastnika zanimalo samo premoženje, ki ga še Večer ima, to je ta stavba, en del tega premoženja je že prodan dopisništvo v Ljubljani na eni najbolj elitnih, bom rekel lokacij. 
TODOROVIĆ: Dopisništvo v Ljubljani ostaja in so se že preselili v nove prostore.
GREGOREC: Koliko so iztržili za ljubljanske prostore Todorović še ne želi razkriti, ne odgovarja niti na pomisleke o prodaji mariborske zgradbe. Pravi le, da se načrti ne spreminjajo in da strategijo razvoja kažejo novi produkti, prenovljena nedeljska izdaja in nov koroški brezplačnik. 

 

Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Gregorec Jasmina
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 26. 06. 2015 
Termin: 19:32
Trajanje: